Bakan Yardımcılarının görev süresi sona erdi

Bakan Yardımcılarının görev süresi sona erdi

62. hükümet kuruldu. Peki Bakan yardımcıları ne olacak?

Bakan yardımcılarına ilişkin düzenleme, 3046 sayılı Kanunun 21/A maddesinde yapılmıştır.

İlgili düzenleme şu şekildedir:

"Bakan yardımcıları
Madde 21/A- (Ek : 3/6/2011 - KHK-643/3 md.)
Bakana (Milli Savunma Bakanı dahil) bağlı olarak Bakana ve Bakanlığa verilen görevlerin yerine getirilmesinde Bakana yardımcı olmak üzere Bakan Yardımcısı atanabilir. Bakan Yardımcıları bu görevlerin yerine getirilmesinden Bakana karşı sorumludur.
Bakan Yardımcıları Hükümetin görev süresiyle sınırlı olarak görev yapar; Hükümetin görevi sona erdiğinde, Bakan Yardımcılarının görevi de sona erer. Bakan Yardımcıları gerektiğinde Hükümetin görev süresi dolmadan da görevden alınabilir.
Bakan Yardımcılarına en yüksek Devlet memuruna mali haklar kapsamında yapılan ödemelerin yüzde yüzellisi oranında aynı usul ve esaslar çerçevesinde aylık ücret ödenir."

Madden de görüleceği üzere, bakan yardımcılarının görev süreleri hükümetin görev süresiyle sınırlıdır. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 61. Hükümetin görev süresi sona ermiştir. 62. Hükümet 29 Ağustos tarihi itibariyle kurulmuş ve Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Tıklayınız.

Kanun amir hükmü gereğince, Bakan yardımcılıklarına yeni/yeniden atama yapılıncaya kadar, 61. hükümet döneminde görevlendirilen Bakan yardımcılarına tahsis edilen makam araçlarının, makam odalarının kullandırılmaması gerekmektedir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.