Bakan Yılmaz Öğretmene Kötü Haber: 3600 Ek Gösterge Zor!

Bakan Yılmaz Öğretmene Kötü Haber: 3600 Ek Gösterge Zor!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlerin 3 bin 600 ek gösterge talebiyle ilgili Maliye'den olumlu bir işaret olmadığını söyledi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ise hükümetin talebi gündeme dahi almamasına tepki gösterdi.

 MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmenlerin 3 bin 600 ek gösterge talebini karşılamalarının zor olduğunu söyledi. Aydınlık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a öğretmenlerin ısrarla talep ettiği "öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesi" talebini sordu.

Yılmaz, Aydınlık muhabirinin sorusunu, "Bİ7İm bir milyon öğretmenimiz var. Bu nedenle öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesi maliyetli bir konu. Ama Maliye Bakanı Naci Ağbal olur derse hemen harekete geçebiliriz. Ancak maliyeden bu konuda olumlu bir işaret yok" diye yanıtladı.

Eğitim-Iş Genel Başkanı Mehmet Balık Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'm 3 bin 600 ek gösterge ile ilgili yanıtını şöyle değerlendirdi:

"Öğretmenler olarak 3 bin 600 ek gösterge için Milli Eğitim Bakanlığına yüz bin imza ile başvurduk. Ama hükümet talebimizi gündemlerine bile almadı. Eğitim çalışanlarının durumu ortada. Yaşam standarüan çok düşük.

Emekliliklerinde geçim sıkıntısı çekiyorlar. Eşi çalışmayan bir eğitim çalışanı emekli olduğunda çok zor şartlarda yaşamını sürdürebiliyor. Eğitim çalışanlarına 3 bin 600 ek gösterge verilmezse gelecekleri güvencede değil."

AYDINLIK /ANKARA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum