Bakan Yılmaz: Öğretmenlerimize performans kriteri getireceğiz

Bakan Yılmaz: Öğretmenlerimize performans kriteri getireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Önümüzdeki dönemde öğretmenlerimize bir performans kriteri getirmek istiyoruz"

Bakan Yılmaz, Zübeyde Hanım Öğretmenevi´nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada en fazla bütçenin Millî Eğitim Bakanlığına ayrıldığını, eğitimin ülkenin güvenliğinden, savunmasından ve sağlığından önemli olduğunu söyledi.

Eğitimde verimliliğin arttırılması için öğretmenlere yönelik bazı çalışmalar yapacaklarını belirten Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Önümüzdeki dönemde öğretmenlerimize bir performans kriteri getirmek istiyoruz. İstiyoruz ki öğretmenlerimiz birbirlerine bir derece, bir not versin. İstiyoruz ki bütün veliler öğretmenlere bir ders, bir derece, bir not versin. İstiyoruz ki bütün öğrencilerimiz versin. Dolayısıyla biz bütün bu değerlendirmeleri aldıktan sonra uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe geçiş için, sınav için bir kriter koyalım ve buralara geçenlere de biz ilave ödemelerde bulunalım da diğerleriyle arasında fark olsun. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte daha iyi bir yola gireceğiz." 

Okul Sütü Programı´na ilişkin, yılda 6 milyon öğrenciye okul sütü verildiğini belirten Yılmaz, "60´lı yıllarda bu Amerika yardımı olarak gelirdi. Türkiye´nin nereden nereye geldiğini görmek için şimdi kendi çiftçimizin ürettiği sütü evlatlarımıza veriyoruz. Eskiden yardım alan Türkiye´den, yardım eden Türkiye´ye... Şimdi Afrika´daki birçok ülkeye biz okul sütü yardımında bulunuyoruz. Haftada iki gün de üzüm dağıtıyoruz, dolayısıyla geçmişle kıyaslanamayacak şekilde önemli bir aşamadayız." değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum