Bakan Yılmaz'a Sözleşmeli Öğretmenlik Desteği!

Bakan Yılmaz'a Sözleşmeli Öğretmenlik Desteği!

6 YIL SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK YAPMIŞ BİRİSİ OLARAK SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞİ DESTEKLİYORUM NEDEN Mİ ?

Bakan İsmet Yılmaz'a Sözleşmeli Öğretmenlik Desteği geldi. İşte o yazı: 

6 YIL SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK YAPMIŞ BİRİSİ OLARAK SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞİ DESTEKLİYORUM NEDEN Mİ ?

Milli Eğitim Bakanımız İsmet YILMAZ ‘’Sözleşmeli öğretmenliği tekrar getireceğiz sözleşmeli öğretmenlik neden kaldırıldı anlamış değilim. ‘’ dedi. Ve devamın da ekledi ‘’Atanan öğretmen 5 yıl sözleşmeli öğretmen olarak çalışacak ve kadoya geçip 3 yılda kadrolu olarak çalıştıktan sonra istediği yere tayin isteyebilecek.’’ dedi. Kesinlikle sayın bakanımıza katılıyoruz ve yerden göğe kadar haklı sözleşmeli öğretmenliğe Ülke olarak ihtiyacımız var neden mi ?

Öğretmen arkadaşlarımız doğu da uzak hani tabiri caizse mahrumiyet bölgesi olarak adlandırılan yerlere atandığında ilk iş olarak ordan kurtulma çareleri arıyor özür grubundan tayin isteme peşine koşuyor veya başka yollar deniyor. Peki size soruyorum oraya sen gitmezsen ben gitmezsem kimler gidecek ? O Bölgelerdeki karanlık dünyalara kimler ışık tutacak ? O mahrumiyet bölgelerindeki öğretmen sorununun tek çözüm yolu sözleşmeli öğretmenliktir diğer türlü oraya atanan her öğretmen ordan kurtulmanın yollarını arayacaktır ve başarıya ulaşacaktır.

Ben 2005 yılında sözleşmeli öğretmen olarak atandım. Çalıştığım köye en yakın merkez yerleşim yeri 130 km idi ve tek öğretmen olarak çalıştım. Bulunduğum köyde 6 yıl kaldım , evliydim ve eşim özel sektörde çalışıyordu. Eşimin çalıştığı şirketle görüştük ve eşimin şirketinden belli bir süre izin aldık ve belli bir süre eşim çalıştı çok güzel de idare ettik. Ben o köyde o kadar güzel öğrenciler yetiştirdim ki şuan öğrencilerimden Fen lisesi gibi önemli liselerde okuyanlar var ve sınıfımın yarısına yakını Bursluluk sınavını kazandı öğrencilerimin hepsiyle ve aileleriyle şuan bile görüşüyorum. Eğitimin kalitesi için öğretmenin atandığı yerde en az 5-6 yıl kalması gerekli bunun tek yolu da sözleşmeli öğretmenliktir. Hani velilerimle görüşüyorum dedim ya ne diyorlar biliyor musunuz? Ben kadroya geçip tayin istedikten sonra yerime gelen hiç bir öğretmen 1 yıldan fazla kalmamış , veliler dert yakınıyordu. Benim öyle tanıdığım öğretmenler var ki atanıp 8 ay heyet raporu ile geçirdi ve devamında özür grubu ile batıya gitti. Sizce o öğretmen sözleşmeli olsaydı bunları yapabilir miydi?

Bizler hani atanayım da nasıl atanırsam atanayım hani atanayım da nereye atanırsam atanayım o psikoloji ile atanıyoruz insanın gözü hiç birşey görmüyor. Bu yüzden atandığında havalara uçuyorsun ve gidip göreve başlıyorsun sözleşmeli öğretmen olarak tayin beklentin olmadığı için bulunduğun yere ve çocuklara tam anlamıyla bağlanıyorsun. İşte ben tam da bu şekilde bu psikolji ile atandım iyiki de öyle olmuş. Bu ülkenin sözleşmeli öğretmenliğe ihtiyacı var diyoruz hangi mantıkla milliyetçi olarak tanınan Türk eğitim sen bu duruma karşı gelir anlamış değiliz. Ülkemizin geleceği için En başta Türk eğitim senin bu durumu desteklemesi gerekli.

Bundan dolayı sözleşmeli öğretmenlik gelmeli ve kesinlikle kadrolu atama yapılmamalı. Bundan sonra bütün öğretmenler sözleşmeli olarak atanmalı 5 yıl sonra kadroya geçirilmeli. Düşünün her yıl 20 bin öğretmen ataması yapılsa ve bakanımızın söylediği gibi 5 yıl boyunca sözleşmeli çalışıp kadroya geçip daha sonra 3 yıl da kadrolu olarak çalışırsa 8 yıl boyunca atanan öğretmen o okulda çalışacak ve neredeyse kendi evi gibi kendi ailesi gibi orayı benimseyecek eğitim-öğretimin kalitesi ciddi anlamda artacaktır. Sözleşmeli öğretmenlik gelince Emin olun o mahrumiyet bölgesi olarak adlandırılan yerlerde 1 tane bile öğretmen açığı kalmayacaktır. Ülke için , eğitim için , öğretim için sözleşmeli öğretmenlik gelmelidir.

www.turkiyeegitim.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum