Bakan Yılmaz'dan MEB Müfettişleri Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan MEB Müfettişleri Açıklaması

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşmeleri süren, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Karar ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın ilk 6 maddesi kabul edildi

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşmeleri süren, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Karar ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın ilk 6 maddesi kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2 bin 483 maarif müfettişi bulunduğunu, bin 240 müfettişin yeterlilik sınavına girmeden atandığını, bin 243'ünün de kariyer mesleğinden geldiğini bildirdi.
Yılmaz, "Bir kısmı diyelim 3 bin 700 lira, bir kısmı da 5 bin 700 lira alıyor. Bu tasarı yasalaştıktan sonra aynı aylıklarını almaya devam edecek. Anayasa Mahkemesi, statü kaybını anayasaya aykırı görmemektedir. Özlük hakları kaybedilmediği sürece anayasaya aykırılık olmadığını düşünüyorum. 500 müfettişle belki teftiş hizmetini tam hakkıyla veremeyeceğiz. Önümüzdeki yıl eksiklik olursa Maliye Bakanlığına, bize '500 ek kadro ver' diyeceğiz." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum