Bakan Yılmaz'dan Öğretmenlerin Ek Ders Ve Maaş Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan Öğretmenlerin Ek Ders Ve Maaş Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan Öğretmenlerin Ek Ders Ve Maaş Açıklaması. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ücretli öğretmen maaşı, ek ders ücreti ve kadrolu öğretmenlerin maaşları ile ilgili soru önergesini cevapladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 110 bine yakın öğretmen açığı varken, 300 bin öğretmen adayının atama beklediği ülkemizde atanamayan öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi yöneltti.

  İŞTE BAKANIN O SORU ÖNERGESİNE CEVABI

“Bu çerçevede öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan belirleme işlemlerinde potansiyel aday sayısı değil alan öğretmenliğinin ülke genelindeki ihtiyaç durumu dikkate alınmaktadır.” Eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlerin öğretmen ihtiyacının kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılanamadığı veya bu öğretmenlerin uzun süre izinli olması gibi durumlarla sınırlı olarak görevlendirildiğini kaydeden Bakan Yılmaz, bu nedenle, ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görev yapanların, yalnızca fiilen yaptıkları ders görevi karşılığında ek ders ücretinden yararlandığını açıkladı.

  ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE 1211 LİRA MAAŞ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Kasım 2017 itibariyle haftada 30, ayda 120 saat fiilen ders okutanlara ek ders ücreti olarak aylık net 1.211,98 TL ödenmektedir.

Ayda 120 saat derse giren kadrolu bir sınıf öğretmenine ise 726.60 TL ek ders ücreti ve 2.891,92 TL maaş olmak üzere toplam 3.618,52 TL net ücret ödenmektedir.

Bu durumda, kadrolu öğretmenler ile ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görev yapanların aylık gelir farkı net 2.406.54 TL'dir” dedi. 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum