Bakandan Öğretmen Adaylarına Kötü Haber

Bakandan Öğretmen Adaylarına Kötü Haber

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "400 binin üzerinde öğretmen almışız. Belki 3 yıl 5 yıl sonra hiç öğretmen alma ihtiyacımız olmayacak." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite mezunu olan herkesin devlette çalışacağına dair bir kanının yanlış bir kanı olduğunu belirterek, "400 binin üzerinde öğretmen almışız. Belki 3 yıl 5 yıl sonra hiç öğretmen alma ihtiyacımız olmayacak. Belki hiç kamuya personel alma ihtiyacımız olmayacak. Kamunun ihtiyacı olan personeli bütçe imkanları çerçevesinde almaya devam edeceğiz" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis Genel Kurulu'nda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 12. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"BELKİ HİÇ KAMUYA PERSONEL ALMA İHTİYACIMIZ OLMAYACAK"

Hedeflerinin Türkiye'de herkesin lise mezunu olan mümkün olan herkesin artık üniversiteye gitmesi olduğuna işaret eden Maliye Bakanı, "Ama üniversite mezunu olan herkesin devlette çalışacağına dair bir kanı yanlış bir kanıdır. 400 binin üzerinde öğretmen almışız. Belki 3 yıl 5 yıl sonra hiç öğretmen alma ihtiyacımız olmayacak. Belki hiç kamuya personel alma ihtiyacımız olmayacak. Kamunun ihtiyacı olan personeli bütçe imkanları çerçevesinde almaya devam edeceğiz. Ama herhangi bir okul herhangi bir fakülte bir meslekten arkadaşımız mezun oldu diye devletin böyle bir taahhüdü yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.