Bakanlığa Göre Şiddet İş Kazası Değil Tazminata Gerek Yok

Bakanlığa Göre Şiddet İş Kazası Değil Tazminata Gerek Yok

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun 'İş Kazası Kapsamında Hk.' Başlıklı görüşüne göre sağlık personelinin, sağlık kuruluşlarında uğradığı şiddet 'iş kazası' kapsamında değerlendirilmeyeceği önünde bir görüş bildirmiştir.

Görüşte iş kazası sayılması durumunda maddi ve manevi tazminat gibi yükümlülüklerin çıkacağına dikkat çekilerek “ Sağlık Çalışanlarına şiddetin önlenmesi bağlamında Bakanlığımızca yürürlüğe konulan düzenlemeler ve bu doğrultudaki uygulamaların meselenin hali bakımından yeterli ve tatmin edici olduğu düşünülmektedir' denildi. 

Kurumun bu görüşüne göre sağlık kuruluşlarına hizmet verirken şiddete uğrayan sağlık mensuplarının maddi ve manevi tazminat v.b yükümlülüklerden kaçınma yolunu izlemesi kabul edilemezdir.

Sadece son bir ayda doktorların kolunun kırılması, bıçaklanması ve ambulansların kurşunlanması gibi vakalarında yaşandığına dikkat edecek olursak şiddettin çözümü için yeterli ve tatmin edici uygulamaların olmadığı da açıktır.

Türk Sağlık Sen olarak Bakanlığın esirgediği bu desteği, sağlık çalışanlarına biz vereceğiz. Şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının maddi ve manevi tazminat haklarını elde edebilmeleri için sendikamız tarafından üyelerimize hukuki destek verilecek ve şiddete karşı mücadeleye devam edilecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.