Bakanlığın 'Balyoz' hızı!

Bakanlığın 'Balyoz' hızı!

Balyoz davasında henüz karar açıklamadı ama Milli Eğitim Bakanlığı, İbrahim Fırtına lisesinin adını değiştirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, adaletten hızlı davrandı. Balyoz davasında mahkeme henüz kararını açıklamadı ama Bakanlık, bu davanın sanığı olan Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına’nın adını taşıyan lisenin adını değiştirdi. Ankara’nın Kazan ilçesindeki lisenin adı, Kazan Akıncılar Lisesi olarak 11 Ağustos günü değiştirildi.

Fırtına, Balyoz davasının son duruşmasında Ankara’da kendi adını taşıyan lisenin adının değiştirilmesini eleştirdi. Bu okulun Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından yaptırıldığını ve ATO’nun isteği üzerine kendi adının verildiğini söyleyen Fırtına, "İsmin değiştirilmesi önemli değil ama, benim hakkımda verilmiş bir karar mı var ? Okulun adının değiştirilmesi için bir sebep mi var? Bize darbeci, cuntacı dedikleri için değiştirildi. Bunlar iddia, böyle birşey yok. Bize yapılan eziyetin sadece bir örneği’’ dedi.

Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunan ve daha çok Akıncı Hava üssünde görevli subay çocuklarının eğitim gördüğü okul, 2004 yılı Ekim ayında dönemim Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Enerji Bakanı Hilmi Güler tarafından hizmete açılmış, törene İbrahim Fırtına da katılmıştı. (Gazeteport)

Gazetevatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.