Bakanlıktan büyükanne maaşı ve istihdam açıklaması

Bakanlıktan büyükanne maaşı ve istihdam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "büyükanne projesi'nde ilk ödemelerin yarın yapılacağını bildirdi. Bakanlık bir diğer açıklamasında ise istihdam rakamlarında da artış ivmesinin yakalandığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "büyükanne projesi'nde ilk ödemelerin yarın yapılacağını bildirdi. Bakanlık bir diğer açıklamasında ise istihdam rakamlarında da artış ivmesinin yakalandığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Büyükanneye Torun Maaşı" projesi ve istihdam rakamlarıyla ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun "Bu bir maaş değil, bu bir hediye. Burada işin özü; Doğum yapmış annenin, istihdamda güçlü kalışına destek vermektir" diyerek tanımladığı büyükanne projesinde başvurusunu tamamlayarak katılım belgesi imzalayan 5 bin 735 kişiye ilk ödemelerin yarın yapılacağı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "15-31 Mart 2017 tarihi itibarıyla başvurusunu tamamlayarak katılım belgesi imzalayan 5 bin 735 kişiye 14 Nisan 2017 tarihi itibarıyla ilk ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Süresi içinde gelmeyen veya belgelerini teslim etmeyen kişiler nedeniyle illerde eksik kalan kontenjanların tamamlanması amacıyla yedek listeler belirlenmiştir. Yedek listelerin illere göre dağılımı: Ankara 55 kişi, Antalya 60 kişi, Bursa 132 kişi, Gaziantep 50 kişi, İstanbul 163 kişi, İzmir 114 kişi, Kayseri 40 kişi, Konya 51 kişi, Sakarya 42 kişi, Tekirdağ 59 kişi, Toplam 766 kişidir".

65 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Büyükanne Projesi'ne 65 bin kişi başvurmuştu. Rakam yüksek olunca süreç bir süreliğine dondurulup, tekrar ek süre verilmişti. Proje kapsamında başvurular 9 Şubat'ta başlayıp, 20 Şubat'ta sona ermiş, başvurular elektronik ortamda buyukanne.csgb.gov.tr internet adresinden yapılmıştı. Büyükanne Projesi kapsamında annenin fiilen çalışıyor olması kaydıyla 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 TL karşılıksız maddi destek verilecek.

İSTİHDAM ARTIYOR

Bakanlıktan yapılan diğer açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinde 1 Ocak ile 12 Nisan arasındaki rakamlar aktarıldı. Bakanlık açıklamasında istihdamın giderek arttığı bildirilirken 1 Ocak- 12 Nisan arasında 788 bin 509 net istihdam sağlandığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.