Bakanlıktan kredi dosya masrafı açıklaması

Bakanlıktan kredi dosya masrafı açıklaması

Bakanlık kredi dosya masraflarının iadesi ile ilgili çok sayıda talep gelince açıklama yaptı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, vatandaşın mahkemeye gitmeden sorunlarını çözdüğü tüketici hakem heyetlerinin alacağı kararlarda dikkat edilecek hususları tek tek belirledi.

AYRI AYRI BAŞVURU GEREKİYOR

Buna göre bir bankadan birden fazla kredi çeken tüketicinin, bu kredilerin tümünün dosya masrafını geri alması için hakem heyetlerine ayrı ayrı başvurması gerekiyor.

TEK KARAR VERİLMEYECEK

Bir vatandaş tarafından aynı bankadan çekilmiş 5 ayrı bankakredisinin dosya masraflarının iadesi için başvuru yapıldıysa, bu başvuru hakkında tek karar verilemeyecek.
 
Tek banka kredisi nedeniyle dosya masrafı, ipotek ücreti ve yeniden yapılandırma gibi şikâyetler için tek başvuru yeterli olacak.

ZAMAN KAYBI ÖNLENECEK

Vatandaş mağduriyetinin önlenmesi için yeni kanundan önce yapılan başvurularda da ‘görevsizlik’ kararı verilecek. Böylece, vatandaşın zaman kaybı önlenecek.
 
İL HEYETİ İÇİN 3 BİN TL SINIRI
 
2 bin liranın altındaki uyuşmazlıklarda ilçe, 3 bin lira ve üzerindeki uyuşmazlıklarda il hakem heyetleri yetkili olacak.
 
MASRAFLARI SATICI FİRMA KARŞILAYACAK
 
Tüketici hakem heyetinde yapılan incelemeye yönelik bilirkişi ve tebligat ücretleri, satıcı ve sağlayıcı firma tarafından karşılanacak. Böylece, vatandaşın bu tür masraflar nedeniyle hak aramaktan vazgeçmesi önlenecek.

Yeni kanundan önce imzalanmış sözleşmelerin yeni kanuna aykırı hükümleri iptal edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.