Balıkesir Üniv. Sosyal ve Sağllık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

Balıkesir Üniv. Sosyal ve Sağllık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

Balıkesir Üniv. Sosyal ve Sağllık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

 

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

 

Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır.

 

 DoktoraTezli Yüksek Lisans 
Anabilim DalıKontenjanYatay GeçişKontenjanYatay Geçiş 
Maliye--10-Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak.
Tarih5-10-Lisans/Yüksek Lisans mezunu olmak
Turizm İşl.ve Otelcilik52102Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik alanında 4 yıllık lisans eğitimi mezunu, İlgili Fakülte ve Yüksekokulların Turizm İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği,Turizm Rehberliği Bölümü yada Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi mezunu olması.
Yabancı DillerEğitimi -İngiliz Dili ve Eğitimi--41İngilizce Öğretmenliği, İngilizce Mütercim-Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dil Bilimi bölümlerinden mezun olmak. Yatay Geçiş için: İngilizce Öğretmenliği mezunu olmak.
İktisat102202Lisans/Yüksek Lisans mezunu olmak

NOT: Lisans/Yüksek Lisans derecesini başvurdukları anabilim dalından farklı alanda almış olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.

 

 

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURACAK ADAYLARDAN İSTENİLEN KOŞULLAR

 

BAŞVURU TARİHİ: Başvuruların 25 -28-29 Ocak 2013 tarihlerinde, başvuracak aday tarafından şahsen ya da noterden vekaletle yapılması gerekmektedir. Eksik evrakla ve/veya faksla başvuruya gelenlerin başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

 

 

DOKTORA-TEZLİ YÜKSEK LİSANS MÜLAKAT TARİHİ: 01 Şubat 2013 Cuma günü Saat : 10.00 (Mülakat ilgili Anabilim Dallarında yapılacaktır.)

 

KAZANAN ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYIT TARİHİ : 05-06 Şubat 2013 (Kesin kayıt için ilan edilecek belgelerle birlikte, başarılı olan adaylar şahsen Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne gelip kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.)

 

YEDEK İLAN EDİLENLER İÇİN KESİN KAYIT TARİHİ : 08 Şubat 2013 (Enstitü Anabilim Dallarında ilan edilen kontenjandan fazla sayıda adayın, Lisansüstü Sınavı Değerlendirme Koşullarındaki Başarı Notunu sağlamaları halinde, Yedek olarak belirtilirler. Yedek olanlar, kesin kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayanların yerine, not sıralaması dikkate alınarak kesin kayıtlarını belirtilen tarihte yaptırabilirler. )

BAŞVURULAR İÇİN GEREKLİ BELGELER:

- Başvuru formu (http:// sbe.balikesir.edu.tr. adresinden doldurulacaktır.)

- Mezuniyet Belgesinin onaylı fotokopisi (Aslı gösterildiği takdirde fotokopisi Enstitümüz tarafından da onaylanabilir.)

- 2 Adet fotoğraf

- Nüfus Cüzdanının onaylı fotokopisi (Aslı gösterildiği takdirde fotokopisi Enstitümüz tarafından da onaylanabilir.)

- Transkript (Doktora için başvuracak adayların Yüksek Lisans not ortalamasının 100 üzerinden en az 75 olması gerekmektedir.)

- Transkriptleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemde kaça karşılık geldiğini belirten yazı getirmeleri gerekmektedir. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemde kaça karşılık geldiğini belirten yazı getirmeyen adaylara, Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlediği 4’lük Sistemdeki notların 100’lük Sistemdeki karşılıkları uygulanacaktır.

- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınav (ALES) Sonuç Belgesi “Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne başvuracak adayların başvurduğu programın puan türünün en az 55 (ellibeş) standart puan, lisans diplomasıyla doktora programına başvuracak adayların başvurduğu programın puan türünün ise en az 70 (yetmiş) standart puan olması gerekir.” (Aslı gösterildiği takdirde fotokopisi Enstitümüz tarafından da onaylanabilir.)

- Yüksek Lisans için varsa Yabancı Dil Belgesi

- Doktora için, ÜDS den en az 55 tam puan veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen sınavlardan bu puana eşdeğer puan almış olduklarına ilişkin yabancı dil başarı belgesine sahip olmaları

- Özgeçmiş

- Neden yüksek lisans/doktora yapmak istediklerine dair bir kompozisyon

- İki adet Referans mektubu. Adayların öğrenimleri sırasında ders veren öğretim elemanlarından referans mektubu getirmeleri gerekmektedir. Üniversitenin lisans/yüksek lisans programlarından mezun olmuş adaylar için mezun oldukları bölümün/anabilim dalının lisansüstü programlarına başvurmaları halinde referans mektubu gerekmemektedir. Mezuniyet tarihi üzerinden en az beş yıl geçenler, çalıştıkları kurum amirinden referans mektubu getirebilir; ancak öğretim elemanlarından alınan referans mektupları tercih edilir.

- Halen kamu personeli olarak çalışanların kurumlarından alacakları, “Programa Katılmalarında Sakınca Olmadığını Belirten İzin Belgesi”

- Yurtdışında öğrenim görüp almış oldukları Lisans/Yüksek Lisans diplomaları veya Mezuniyet belgeleri için Yükseköğretim Kurulu’ndan alacakları denklik belgesi.

 

MÜLAKATIN DEĞERLENDİRİLME ŞEKLİ

Tezli Yüksek Lisans ile Doktora programları için = ALES %50, Transkript % 20, Mülakat % 20, yabancı dil puanına % 10 ağırlık verilir. (yüksek lisansta dördünün toplamının en az 65, doktorada 70 olması gerekir.)

 

YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

a) Başvuracakların, Üniversitemizin lisansüstü programına kabul için öngördüğü koşullara sahip olması,

- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınav (ALES) Sonuç Belgesi “Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne başvuracak adayların başvurduğu programın puan türünün en az 55

(ellibeş) olması,

b) Yüksek lisans programları için kayıtlı olduğu programda iki yarıyıldan fazla süre kullanmamış olması, Doktora için, Doktora Yeterlik sınavına girmemiş olması

c) Devam etmekte olduğu programda aldığı her ders için; yüksek lisansta 100 üzerinden en az 75 veya 4.0 üzerinden en az 2.7, doktora/sanatta yeterlikte 100 üzerinden en az 85 veya 4.0

üzerinden en az 3.3 alarak başarılı olması.

- Aldığı dersleri gösterir not dökümü

- Aldığı derslerin içerikleri

 

 

-Gerekli bilgiler Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreterliğinden temin edilebilir.

 

Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü : 0 266 6121400 8 Hat (1401) (http://sbe.balikesir.edu.tr)

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne 2012–2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda yüksek lisans öğrencisi alınacaktır.

İlana ulaşmak için Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.