Baransu'nun tutuklanmasına Ahmet Altan'dan tepki

Baransu'nun tutuklanmasına Ahmet Altan'dan tepki

Taraf'ın 5 yıl genel yayın yönetmenliğini yapan Ahmet Altan, gazeteyi yönettiği dönemde yapılan Balyoz haberleriyle ilgili Baransu'nun tutuklanmasına sert çıktı.

Taraf yazarı Mehmet Baransu, Ahmet Altan'ın genel yayın yönetmeni olduğu dönemde Balyoz planı davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

AHMET ALTAN'DAN TEPKİ
Bunun üzerine o dönem genel yayın yönetmeni olan Ahmet Altan tepki gösterdi. Altan, Cumhuriyet gazetesine gönderdiği yazıda iktidarı hırsızlık yapmakla ve "hırsızlıklarını kapatmak için daha büyük bir suç işlemekle" suçladı. İşte Ahmet Altan'ın yazısındaki o bölümler:

"ÇOLUK ÇOCUĞU BİR KENARA BIRAKIN"
Ben Taraf gazetesinin kurucularından biriyim, o gazeteyi beş yıl yönettim, Balyoz darbe planlarının basılmasına ben karar verdim. O planları bin defa önüme getirseler bin defa da basarım. Onun için çeşitli insanların isimlerini ortada dolaştırarak, Baransu’yu tutuklayarak meselenin etrafında dolaşmaktan vazgeçin. Yasemin Çongar’ı, Baransu’yu, şimdi itirafçı olmuş çoluk çocuğu bir kenara bırakın.

NE KONUŞACAKSANIZ BENİMLE KONUŞUN
Balyoz, bir darbe planıydı. O planları ben yayınladım. Ben buradayım. Ne konuşacaksanız benimle konuşun.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.