Başbakan Davutoğlu: Tarihi bir gün...

Başbakan Davutoğlu: Tarihi bir gün...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker ortak basın toplantısı düzenliyor.

AB-Türkiye zirvesi sonrası, Avrupa Birliği, Türkiye'nin geri kabul anlaşmasından doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde Ekim 2016'dan itibaren vize serbestisine başlayabileceğini karara bağladı. 

JUNCKER: AB TÜRKİYE'YE 3 MİLYAR EURO VERECEK

İlişkilerimizi üstdüzeyde yenilemiş olduk. Sığınmacı kriziyle ilgili ortak bir anlaşmaya vardık. Avrupa ve Türkiye ortak çözecektir bu sorunu.Ortak eylem planında anlaştık. AB Türkiye'ye 3 milyar euro verecek, müzakerelerde 17. başlık açılacak. 

'KATILIM KONUSUNDA OLUMLU GÖRÜŞMELER OLDU'
İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;
Bugün 11 yılın ardından tarihi bir gün tarihi bir toplantı. Her yıl 2 zirve yapma kararı verdik. Süreci hızlandırma konusunda mutabık kaldık.  

Vize serbestisi çalışmaları önümüzdeki yıl tamamlanmış olacak. 14 Aralık'ta 17. başlık açılacak. Sığınmacılar konusunda ortak planda anlaşma sağladık. Türkiye bu insani sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürecek. 3 milyar euro Türkiye'ye değil sığınmacılara verilmektedir
Katılım konusunda olumlu görüşmeler oldu. 11 yıl aradan sonra bu zirvenin yapılması bile katılım müzakerelerine ivmedir. Bu zirve bunun işaretini vermiştir. 

(AB ile) Vize serbestisi konusunda bir takvim ortaya kondu. (2016 yılının) mart ayında ilk rapor, haziran ayında geri kabul anlaşmasının uygulanması ve ekim ayında da vize muafiyetinin devreye girmesi. Bunun için bizim yapacaklarımız da var AB'nin de yapacakları var. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.