Başbakan Erdoğan son oy oranını açıkladı

Başbakan Erdoğan son oy oranını açıkladı

Ordu mitingi sonrası gazetecilerle görüşen Erdoğan, anket soınuçlarına göre kendisine verilecek oy oranını açıkladı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da yaptığı mitinginden dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Aktif cumhurbaşkanlığını nasıl yapacağını anlatan Erdoğan, halkın seçtiği cumhurbaşkanı olarak farkını ortaya koyması gerektiğini söyledi.

 

Star'ın haberine göre işte Erdoğan’ın gazetecilerin sorularına verdiği cevaplar;

''BANA OY VERCEKLERİN ORANI 55-56''
- Miting meydanlarındaki genel hava, seçmenin çoktan tercihini yaptığı, 10 Ağustos’taki seçimi sadece bir formalite olarak gördüğü yönünde...

Meydanların dili onu gösteriyor. Kamuoyu araştırmaları da dediklerinizi doğruluyor. Yaptırdığımız araştırmalarda, bana oy vereceklerin oranı yüzde 55-56 çıkıyor.

- Aynı araştırmalarda seçimi sizin kazanacağınıza inananların oranı da daha da yüksek görünüyor. Yüzde 70’in üstünde. Bu da diğer adaylara oy vermeyi düşünenlerin bile sizin kazanmanızı bekledikleri anlamına gelmiyor mu?

Doğru, öyle.

''30 BÜYÜKŞEHRİN HEPSİNE GİTMİŞ OLACAĞIZ''
- Peki, bu tablo tabanınızı rehavete sevkeder mi?

Meydanlara bakılırsa, kamuoyunda rehavet yok. Diri, inanmış kitleler görüyorum. Mevsim koşullarına ve Ramazan’a rağmen. Bugüne kadar 11 il ve 4 ilçede miting yaptık. Kampanya sonuna kadar 30 büyükşehirin hepsine gitmiş olacağız. Diğer adaylar kampanya yapmıyor. ''Bayramdan sonra meydanlara çıkacağız'' diyorlar. İyi ama bayramdan sonra seçime kadar 8-9 gün kalmış olacak.

- CHP ve MHP tabanından oy bekliyor musunuz?

Birinci derecede MHP tabanından gelir, ondan sonra da CHP’li seçmenlerden. Güneydoğu’dan da çok oy gelecek gibi. Kamuoyu araştırmaları öyle gösteriyor.

 

ENSONHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum