Başbakan Erdoğan'ın MÜSİAD toplantısı konuşması

Başbakan Erdoğan'ın MÜSİAD toplantısı konuşması

Erdoğan: "Siz 'Onlar yedi, bundan sonra biz yiyeceğiz' diyerek göreve gelmediniz.."

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 22. Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuştu.

Çözüm sürecine değinen Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'yi Nesreddin Hoca'lı bir fıkrayla eleştirerek"Bilenler bilmeyenlere anlatsın" dedi. Erdoğan, "Yine de anlamazlarsa Akil İnsanlar'dan rica ederiz, onlar anlatırlar" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Bu ülkede öyleleri oldu ki milletin emeğinden istifade ettiler. Milletin vergilerinden sınırsız istifade ettiler. Normal şartlarda sermaye, hukukun demokrasinin yanında durur. Siz MÜSİAD olarak millet dediniz, vatan dediniz, demokrasi dediniz, hak dediniz, hukuk dediniz.

TÜRKİYE TARİHİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Türkiye son derece önemli ve tarihi bir süreçten geçiyor. Birçok STK'nın ve MÜSİAD'ın gönülden destek verdiğini görüyoruz. Bu bizi memnun ediyor. Bu süreçte hiç sesi çıkmayanlar var. Suskunluğu tercih edenler var.

İmam hatiplerin, meslek liselerinin kapatılması konusunda gösterdikleri çabanın yüzde 1'ini barış sürecinde göstermeyenler var. Onlar için 76 milyonun kazanması önemli değil. Kendilerinin ne kazanacağına bakıp sessiz ve tepkisiz kalıyorlar.

 

Geçtiğimiz 10 yılı temel inşa ederek, altyapı düzelterek geçirdik. 2002'den itibaren bir sosyal restorasyon süreci başlattık.

Sosyal sorumluluğu 780 bin kilometre karelik vatan toprağına yaymak zorundayız. Sosyal sorumluluk sadece birkaç kişiye burs, Ramazan ayında gıda paketi vermekle olmaz.

TÜRKİYE'NİN MAKUS TALİHİ DEĞİŞİYOR

Yeni bir dönemin kapıları ardına kadar açılmıştır. Şu anda biten sadece 30 yıllık terör değil, bir sorunlar manzumesidir. Bugün gerçekleşen şehitlerimizin hayallerinin gerçekleşmesidir. Şu anda Türkiye için karanlık bir devrin kapıları kapanıyor. Şu anda Türkiye'nin makus talihi değişiyor.

Geçmişe kıyasla daha güçlü bir Türkiye var. 10 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var?

BU ÜLKEDE İLAÇ YOLUYLA KISIRLAŞTIRMA YAPILDI

Birayı milli içki diye tanıttılar bu ülkede. Bu ülkede ilaç yoluyla kısırlaştırma yapıldı. Karşı çıkanlara Cumhuriyet karşıtı dediler.

Ekonominin temelinde insan vardır. İnsan varsa üretim, tüketim ve yatırım vardır.

DEDEM BANA MİLLİ İÇKİ OLARAK AYRANI ÖĞRETTİ

Nüfus artış hızımız çok kötü. 2040'ta Türkiye artık yaşlılar milleti arasına girecek. Bu milletin nüfusunun artması lazım. Ve bu neslin sağlıklı olabilmesi için dedem bana milli içki olarak ayranı öğretti. Biz Anayasanın gerekliliğini yapıyoruz.

Anayasa'nın 58. maddesinde bize bu görev verildi. Alkolle mücadele devletin, parlamentonun görevidir. Kimse kusura bakmasın.

Üniversitenin kampüsü içerisinde alkollü içecek satılıyor. Oraya aydınlanmaya gelen genç, kafayı bulup eve dönüyor. Böyle bir şey olur mu? Ondan sonra eline bilgisayarı alacağı yerde bakıyorsunuz ki döner bıçağıyla beraber oradaki genç arkadaşına saldırıyor, kafa kıyak çünkü. Bunu yapıyor. Bunu söylediğimiz zaman da bazı çevreler rahatsız oluyor. Biz burada hak ne ise bunu yapmak zorundayız ve milletimizin yanında yer almak zorundayız. Kardeşlik hukukunu güçlendirmekten yanayız.

TERÖR BİTTİĞİNDE GÜZEL OLACAK

Bize sürekli 'Terör bittiğinde ne olacak?' diye soruyorlar. Terör bittiğinde güzel olacak. En önemlisi de silahların sustuğu bir ortamda her meselemizi şiddetten uzak bir şekilde çözmek için gayret sarf ediyor olacağız.

Bu süreçte herkesin ektin bir şekilde rol almasını ben özellikle rica ediyorum. Türkiye'nin önüne açılan bu kapının kapanmasına ne olur müsade etmeyin. Gün artık tribünlerden seyretme veya tribünlere oyna günü değildir. Gün biten bir terör karşısına kendi terörünü üretme günü de değildir. Çözümün yanında olmayanlar sorunun bir parçası olurlar.

CHP VE MHP'YE NASREDDİN HOCA'LI FIKRA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürekli 'Hiçbir şey bilmiyoruz, hiç
bir şey anlamıyoruz, hiçbir şey anlatılmıyor. Bilmediğimiz, anlamadığımız bir
sürecin içinde olmayız' diyor. Türkiye'de herkesin gördüğünü, anladığını, hissettiğini CHP Genel Başkanı duymuyor, görmüyor, anlamıyor.

Nasrettin Hoca, vaaz verdiği köylülerden çok şikayetçiymiş. Hoca anlatıyor
anlatıyor ama köylünün bir kulağından giriyor, diğerinden çıkıyormuş. Hoca artık
pes etmiş. Bir gün kürsüye çıkıp sormuş: 'Ey cemaat, bugün ne anlatacağımı
biliyor musunuz?' Cemaat, 'Hayır, bilmiyoruz' diye cevap vermiş. Hoca,
'Bilmiyorsanız, anlatsam da anlamazsınız' diyerek kürsüden inmiş. Ertesi cuma,
Hoca yine kürsüye çıkmış, aynı soruyu tekrar sormuş: 'Ey cemaat, bugün ne
anlatacağımı biliyor musunuz?' Cemaat aralarında anlaşmış ve bu defa 'Biliyoruz'
diye cevap vermiş. Hoca 'O zaman anlatmama gerek yok' diyerek yine kürsüden
inmiş. Üçüncü hafta Hoca yine aynı soruyu sorunca, bu sefer cemaatin bir kısmı
'Biliyoruz', bir kısmı da 'Bilmiyoruz' demiş. Hoca hazır cevap: 'O zaman
bilenler bilmeyenlere anlatsın' deyip kürsüden inmiş.

BAHÇELİ KILIÇDAROĞLU'NA ANLATSIN

Şimdi, MHP bu süreci biliyor, öyle diyor. Bir zahmet, MHP Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı'na olup biteni anlatsın. Zaten ikisi de aynı yolun yolcusu, aynı trenin katarı, tek yumurtanın ikizleri. Bilen bilmeyene anlatsın. Yine de anlayamazsa Akil İnsanlar Heyeti'nden rica ederiz. Bütün Anadolu'yu, Trakya'yı geziyorlar, 81 vilayeti dolaştılar. Bütün kesimlerle irtibat kuruyorlar ve anlattıklarını, oralardan dinlediklerini bir kez de ben inanıyorum ki CHP Genel Başkanı'na anlatırlar.

İŞÇİ PARTİSİ MHP İLE CHP'Yİ ELİNDE OYNATIYOR

Silivri Cezaevi'nde yatanlarla ilgili CHP ve İşçi Partililer tahrik ediyorlar. Bunların hukuk devletinde vekil olma durumu yok. Bunları yargı yoluyla içeriden çıkaramayanlar, vekil yapmak yoluyla çıkarmak istiyorlar. Bunu MHP, CHP ve BDP de iyi biliyor. Bu ülke hukuk devletidir. Bunun üstünlüğünü tartışmayız.

Akil adamları CHP ve İşçi Partililer provoke ediyor ve MHP de bunlara eşlik ediyor. Ayrıca İşçi Partisi Lideri'nin terör örgütü lideri ile görüşmesinin, ona akıl vermesinin görüntüleri hala hafızalarda. İşçi Partisi bir elinde CHP, bir elinde MHP ikisini de oynatıyor. İşçi Partisi adeta MHP'yi yedeği haline getirdi. Merhum Türkeş'e gönül verenlere sesleniyorum. MHP'yi İşçi Partisi'nin yedeği yapan bu Bahçeli ve ekibini iyi tanıyın. MHP'nin hiçbir kaygısı gerçekçi değildir. Mevcut yönetimin tek arzusu şehitler üzerinden istismarın sürmesidir.

Bu sürecin kalıcı olabilmesi için MÜSİAD'ın da diğer STK'ların da samimi gayret göstermesi arzumuzdur. MÜSİAD üyelerinin şimdiden Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımlar yapmak için gittiğini duyuyorum, memnun oluyorum. TUSKON'dan da bekliyorum. TÜSİAD'dan da bekliyorum. En büyük teşvikler oralarda. Bu girişimler bölgede barışı kalıcı hale getirecektir. Tüm Türkiye'nin ekonomisini yeni baştan inşa etmek zorundayız...

Yıllardır Cudi Dağı'ndan çiçekler toplamak Ağrı'da piknik yapmak, Fırat ve Dicle kıyılarından piknik yapmak istiyorduk. Bu yolda göstereceğiniz tüm çabalar adına milletimiz adına teşekkür ediyorum.

ensonhaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.