Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bir koluna FETÖ’cüleri...

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bir koluna FETÖ’cüleri...

Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Ana muhalefet demek iktidar alternatifi demek. İyi yapmadıklarımızı söyle. Sorunları nasıl çözeceğini söyle. Bir koluna FETÖ'cüleri, bir koluna bölücüleri almakla sokakları arşınlamakla bu ülkeye

Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Ana muhalefet demek iktidar alternatifi demek. İyi yapmadıklarımızı söyle. Sorunları nasıl çözeceğini söyle. Bir koluna FETÖ'cüleri, bir koluna bölücüleri almakla sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz" dedi.

Şanlıurfa programları kapsamında il genelindeki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Başbakan Yıldırım, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından (IKBY) 25 Eylülde yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna bir kez daha sert tepki gösterdi. Başbakan Binali Yıldırım, öğle yemeğinde Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir otelde bir araya geldi.

"BİR KOLUNA FETÖ'CÜLERİ, BİR KOLUNA BÖLÜCÜLERİ ALMAKLA SOKAKLARI ARŞINLAMAKLA BU ÜLKEYE HİÇBİR FAYDAN OLMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi AB'ye şikayet ettiğini belirten Başbakan Yıldırım, "16 nisan halk oylamasına Türkiye büyük bir destek verdi ama Şanlıurfa daha büyük bir destek verdi. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Şanlıurfa türküsünde ne diyor, Benim bu derdime bulunmaz derman diyor. İşte Şanlıurfalılar milletin derdine derman oldunuz. Kendini milletten üstün gören hainlere cevabı verdiniz. Geleceğe şimdi umutla bakıyoruz. Anayasa değişikliğinde 80 milyonu kucaklayan bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Laz, Kürt, Arap diye bakmayacağız. Hepimiz 80 milyon olarak birlikte yaşayacağız. Hedef muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak. Cumhuriyetimizin 100 yıl dönümünde dünyada parmakla gösterileceğiz. Ama muhalefette aynı hassasiyet yok. İlk yarıda yüzde 5 büyüme var, herkesin gurur duyması lazım. Çin'den Hindistan'dan sonra en büyük büyümeyi sağlamışız. Hiçbir yerde böyle bir büyüme yok ama muhalefet büyüme rakamları inandırıcı değil diyor. Allah ıslah etsin. Bu gün AB ülkelerinin yayın organları bile tüm küresel baskılara rağmen, savaşlara rağmen Türkiye'nin başarısını destan gibi anlatıyor. Neden AB diyorum, çünkü Kılıçdaroğlu onlara beyanat veriyor, oradaki gazetelere diyor ki Türkiye'ye gitmeyin, can güvenliği yok. Sen ne dersen de dün basketbol maçına Slovenya'dan Sırbistan'dan 20 bin seyirci geldi. Ülkemizi kötülemekle, yabancılara şikayet etmekle ülkeye hizmet olmaz, vatanseverlik olmaz. Ana muhalefet demek iktidar alternatifi demek. İyi yapmadıklarımızı söyle. Sorunları nasıl çözeceğini söyle. Boş işlerle uğraşmaya gerek yok. Bir koluna FETÖ'cüleri, bir koluna bölücüleri almakla sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz. Yürüyünce milletle beraber yürünür. Yürü millet de seninle yürüsün. 15 temmuz bunun en açık örneğidir. Erdoğan yürüyelim dedi. Yürüdük mü, alçaklara dersini verdik mi" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.