Başbakan'dan Memurlara Uyarı!

Başbakan'dan Memurlara Uyarı!

​Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Memur-Sen 5. Olağan Genel Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu buradaki konuşmasında Paralel Yapı, Ermeni meselesi ve seçimlerden sonra memurlar ile ilgili atılacak adımlar konusunda çarpıcı mesajlar verdi. Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

PARALEL'E İZİN VERMEYİZ: Memurlar sadece ve sadece seçilmiş siyasi iradeyle iş yapacak, o iradeye tabi olacak. Milli iradeye tabi olacaksınız ve millete hesap makamında olacaksınız. Hiçbir şekilde seçilmişlerin, demokratik olarak kullandıkları haklar söz konusu olduğunda, ne askeri ne sivil bürokrasinin ve memurun bu iradenin üzerine çıkması söz konusu olamaz. Aynı şekilde memurlar arasında örgütlenerek, bürokrasi içinde örgütlenerek, seçim sandığına gitmeden bu milletin iradesine hükmetmeye kalkan bir yapı varsa, ister bu Paralel Yapı ister vesayet, ister cuntalaşma olsun hiçbirine izin vermeyiz. 'Ben şu bürokratik yapıda, şu memurlar arasında örgütleneyim, onun üzerinden siyasete şantaj yapayım, onun üzerinden milletten almadığım bir egemenliği kullanayım' diye düşünen biri varsa, ister 27 Mayıs ve 12 Eylül öncesi cuntalaşmalar gibi, ister 17-25 Aralık'ta gördüğümüz türde başka bürokrasi içindeki örgütlenmeler gibi bunlara önce biz izin vermeyiz, sonra da devlete ve millete bağlı memurlarımız izin vermeyecektir. Siyaset yapmak isteyen memur vasfından çıkar ve siyaset alanına girer.

MEMURLAR MİLLETİN EMRİNDE: Bürokrasinin kapalı odalarında, yargı ile emniyet, emniyet ile başka birimler bütün bürokraside örgütlenerek güç kullanmaya kalkmayacak. Memurlarımız tek tek ve bütün bir kamu yönetimi olarak da hepsi milletimizin sadece milletimizin emrindedir. Dışarıdaki Paralel imamların ya da başka yapıların emrinde olmalarına izin verilemez.

'GÖZ MESAFESİNDE OLANLA KONUŞURUZ'

Başbakan Davutoğlu, Papa Francis ile Avrupa Parlamentosu'na (AP), 1915 olayları ile ilgili açıklama ve kararlar nedeniyle sert çıktı: "1'inci Dünya Savaşı'nın acısını yaşayan herkesle oturup konuşmaya hazırız. Herkesle acıları paylaşmaya hazırız. Biz her şeyden önce insanız, insanlık bilinciyle davranırız. Bize ister taşıdığı dini kimlikle Papa, ister Avrupa'da son dönemde artan ırkçılığın neredeyse sesi haline gelmiş olan AP, tepeden ve kibirle konuşamaz. Bizimle konuşacak olan göz mesafesinden konuşacak. Bir milim dahi göz mesafesinin üstüne çıkanla hiçbir şey konuşmaz. Eşit şekilde karşımızda izzetimize saygılı olarak duracaklar ve beraber geçmişimizi de konuşacağız, geleceğimizi de. Bizler ne onurumuzu, ne ecdadımızın mirasını ne de gelecek neslin istikbalini çiğnetiriz."

MEMURA BİR DERECE İLERLEME MÜJDESİ

BaşbakanDavutoğlu konuşmasında seçimlerden sonra memurlar ile ilgili atılacak adımlar konusunda müjdeler verdi. Davutoğlu şunları söyledi: "Biz AK Parti iktidarları olarak her zaman insan emeğini, insan onurunun parçası olarak telakki ettik ve emek, işçi hakları söz konusu olduğunda hiç tereddüt etmeden gereğini yaptık. Memurlarımız söz konusu olduğunda da devrim mahiyetinde adımları attık. Önümüzdeki dönemde inşallah toplu sözleşme geldiğinde de çözmeye kararlıyız. 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara ek olarak 1 derece verilmesi konusunda da prensip kararı aldık. Fazla çalışma konusunda da herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde de gereken adımlar atılacak, tatil ve ücretlerle ilgili düzenlemeler yapılacak. Ayırımcılık, iltimas kültürünü tümden yıkacağız. Tek bir esas var, ehliyet ve liyakat. Ehliyetin ve liyakatin olmadığı yerde başarı olmaz. 2023'e giderken milli muharip uçağımızı, savaş gemimizi, bölgesel uçağı yapıyoruz. Milli aşıyı, plazmayı yapacağız. Milli uzay ajansını, füze sistemini kuracağız. Milli olmayan hiçbir şey olmayacak."

GALATA'DA BALIK TUTTU

İstanbul'a gelen Başbakan Davutoğlu, Fatih Ayvansaray'a gitti. Haliç sahilinde makam aracından inen Davutoğlu, burada yürüyüş yapan vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Davutoğlu daha sonra Eminönü Yeni Cami'nin önündeki vatandaşlarla konuşup, kestane ikram etti. Galata Köprüsü'nde de balıkçılarla sohbet eden Davutoğlu, bir balıkçının oltasıyla balık tuttu. Konvoyu Barbaros Bulvarı'nda ilerlerken, kırmızı ışıkta vatandaşların beklediğini gören Davutoğlu, makam aracını durdurup yayalara yol verdi. (Kaynak: Sabah)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.