Başbakanlık, Mevzuatı güncel tutmuyor

Başbakanlık, Mevzuatı güncel tutmuyor

Başbakanlık Mevzuat Bilgi Sistemi, mevzuatları güncel bir şekilde tutulmuyor

KPSS yönetmeliği, bu ülkede asgari 4 milyon kişiyi ilgilendiren en önemli yönetmeliklerden birisi...

Başbakanlık mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü ise Devlet adına tüm mevzuatın güncel tutulmasından sorumlu en önemli kurum...

Tüm Türkiye güncel mevzuatı www.mevzuat.gov.tr adresinden takip ediyor.

Daha önce yapmış olduğumuz haberlerde, mevzuatı güncelleme işinin, bir kamu kurumu yerine, bu işi daha kaliteli bir şekilde yapan bir özel şirkete yaptırılmasının daha yerinde bir karar olacağını belirtmiştik. Söz konusu bu yazımızda, özel şirketlerin mevzuat içtihat programlarının üstün olduğu taraflara dikkat çekmiştik.

Biz bu yöndeki önerimizde hala ısrarcıyız. Ancak, Devletin özellikle de Devlet adına hareket eden Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünün bizim belirtmiş olduğumuz noktaya gelene kadar, en azından Danıştay kararları için bir Başbakanlık Genelgesi çıkarılması yerinde olacaktır.

Şuan mevzuat.gov.tr adresinde yer alan mevzuatlar sadece Resmi Gazetede yer alan düzenlemeleri içermekte.... Ancak Danıştay kararları sistemde yer almadığı ve mevzuata işlenmediği için hiçbir mevzuat güncel değildir. Çıkarılacak bir Genelge ile tüm Danıştay kararlarının, Genel Müdürlüğe gönderilmesi ve bu kararların mevzuatlara işlenmesi yerinde olacaktır.

Bir örnek vermek istiyoruz... KPSS yönetmeliğinin, mevzuat.gov.tr'de tutulan güncel halini görmek için tıklayınız. Şuan bu adreste yayımlanan KPSS yönetmeliğinin en azından 6 maddesi Danıştay tarafından iptal edilmiştir yani yürürlükte değildir. Ancak Danıştay kararları, mevzuata işlenemediği için, bu mevzuata ilk kez bakan birisi iptal olan maddeleri yürürlükte sanabilmektedir. Eğer bu mevzuata bakan birisi hakim veya savcı ise durumun ne kadar kötü sonuçlara yol açacağı ortadadır.

Bu nedenle, acilen bir genelge çıkarılarak veya Danıştay ile ilişkiye geçilerek yönetmelik ve tebliğlere ilişkin Danıştay kararlarının elde edilmesi ve bunların sisteme eklenmesi gerekmektedir.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.