Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Sınavı

Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Sınavı

T.C. Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı

 

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığından:

T.C. BAŞBAKANLIK MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

T.C. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı kadrolarında görevlendirilmek üzere Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı yapılacaktır.

I - SINAVA KATILABİLME KOŞULLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Yazılı sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmak,

c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışı eğitim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

d) Sağlıkla ilgili olarak görevlerini devamlı yapmaya engel bir durumu olmamak,

e) Sicil, tutum ve davranışları yönünden Başbakanlık Müfettişliğine engel durumu bulunmamak,

f) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

g) ÖSYM tarafından 09-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Puan Türü: KPSSP 40 puan türünden 85 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 200 kişi içerisinde bulunmak (200 üncü adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilirler.),

h) Süresi içinde başvurmak ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına teslim etmiş olmak.

II - BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER,

Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına girmek isteyenler Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına:

a) Başvuru sahibi tarafından doldurulacak aday formu,

b) Yüksek Öğrenim Kurum diploma veya bitirme belgesinin aslı veya onaylı sureti,

c) İki adet vesikalık fotoğraf,

d) KPSS Sınav Sonuç Belgesinin aslı veya onaylı sureti,

ile müracaat ederler.

Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslını ve/veya KPSS Sınav Sonuç Belgesinin aslını Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına ibraz eden adaylara, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığınca bu belgelerin onaylı sureti verilecektir.

Yazılı sınavı kazanacak adaylardan sözlü sınava girmeden önce istenecek belgeler Giriş Sınavı Broşüründe belirtilmiştir.

İstekliler, Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı başvuru formunu ve sınava giriş şartlarını içeren broşürü www.teftis.gov.tr veya www.basbakanlik. gov.tr internet adreslerinden veya “Necatibey Caddesi No: 110/A Kat: 2 (06100) Yücetepe/ANKARA” adresindeki Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığından temin edebilirler.

Eksik belge ve bilgi ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

III - SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav aşamalarından oluşur.

Yazılı sınav konuları ile giriş sınavına ilişkin diğer usul ve esaslar “Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Giriş SınavıBroşürü”nde açıklanmıştır.

IV - SINAV TARİHİ VE YERİ

Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavının yazılı bölümü, 24-25 Kasım 2012 tarihlerinde saat: 09.30’da başlamak üzere Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Merkez Bina Anfileri Cemal Gürsel Caddesi No: 58 Cebeci Kampusu Cebeci - ANKARA adresinde yapılacaktır. Yazılı sınavı kazanan adaylara sözlü sınavın tarihi ve yeri ayrıca www.teftis.gov.tr veya www.basbakanlik.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecektir.

V - BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ İLE YAZILI SINAVLA İLGİLİ İŞLEMLER

Sınava katılmak isteyen adayların, giriş sınavının yazılı bölümü için istenen belgelerle birlikte en geç 09 Kasım 2012 günü Saat 18.00'e kadar Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı Necatibey Cad. No: 110/A Kat: 2 (06100) Yücetepe - ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve belirtilen tarih ve saatten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Yazılı sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı ve sözlü sınav sonuçları www.teftis.gov.tr veya www.basbakanlik.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecektir.

“Sınav Giriş Belgesi” sınava girmeden önce sınav salonunun girişinde görevli personel tarafından adaylara elden teslim edilecektir.

Ayrıca, adayların yazılı sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport gibi fotoğraflı bir kimlik belgesini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

6803/2-2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.