Başka birime tayin edilen 7 polis Emniyet'i bastı

Başka birime tayin edilen 7 polis Emniyet'i bastı

Şanlıurfa İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli iken başka birimlere tayin edilen 7 polis, tayinden sonra eski çalıştıkları şubeye giderek tehditler savurdu. Polislerin, 'Bu devir elbet bir gün dönecek, o zaman sizinle görüşeceğiz. Biz geri geleceğiz ve s

YUSUF DOĞAN

Şanlıurfa İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Komiser Yardımcısı M.Y., polis memurları A.Ö., O.Ç., T.D., A.G.Y.., A.A. ve E.V. 23 Ağustos 2014 tarihinde başka birimlere tayinedildi. Tayin edilen 7 polis, karardan 2 gün sonra eski görev yerleri olan İstihbarat Şube'ye gitti. İdari Büro'da görevli memurun, ilişikleri kesildiği için o şekilde giremeyecekleri yönündeki uyarısı üzerine 7 polis kantinde oturmaya başladı.

PROSEDÜRÜ BAHANE ETTİ

Kantinde bir süre oturduktan sonra polislerden A.Ö., bürodaki polise 'İşleri biraz çabuk hallet, ayrıca bize Valilik Olur'larının bir nüshasını da vereceksin' dedi. Bunun üzerine büro memuru M.U., 'Sözlerine dikkat et, bu konular şahsımla alakalı değil, genel bir işleyiş var, resmi prosedürleri takip ediyorum, ilişik kesme tebliğ tebellüğ belgelerini size teslim ettim, ayrıca Valilik Olur'larının bir örneğini personel şubeden talep edeceksin' dedi.

TEHDİTLER SAVURDULAR

Şubeye giremeyen ve resmi işleyişe sinirlenen A.Ö. tehditler savurmaya başladı. A.Ö, 'Sen ne biçim personelcisin, senden bir şey olmaz, işimizi hemen halletsene, sen ne geri zekalısın' dedi. Hızını alamayan A.Ö. tehditlerine, 'Bu devir elbet bir gün dönecek, o zaman sizinle görüşeceğiz, biz geri geleceğiz ve size hesap soracağız' şeklinde devam etti ve M.U.'nun üzerine yürümeye başladı. Şubede görevli diğer polislerin araya girmesi üzerine darp girişimi son anda engellendi.

POLİSLERİN TAMAMI AÇIĞA ALINDI

Bu sırada Komiser Yardımcısı M.Y. de 'Herkes tavırlarına, hareketlerine söylemlerine dikkat edecek, biz vatan haini miyiz şubeden çıkartıldık' diye bağırdı. Polislerin provokatif söylemleri de sesler üzerine koridora çıkan polisler tarafından engellendi. Tehditler ve baskın girişimi, tutanakla kayıt altına alındı. Polislerin tamamı açığa alındı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.