Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Başkent Üniversitesi Rektörlüğünden:

Başkent Üniversitesi Rektörlüğünden:

Duyurunun başlangıç tarihi    : 16.02.2015

Son Başvuru Tarihi                : 02.03.2015

Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine “2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine ve “Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine” uygun Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvuru süresi duyurunun yayım tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Süresi içinde yapılmayan başvurularla, eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULARDA ARANACAK KOŞULLAR:

PROFESÖRLER

Profesörlük kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, 2 (iki) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, doçentlik belgesi, başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) adet dosyayı ekleyerek, ilgili birim sekreterliğine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

DOÇENTLER:

Doçentlik kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, 2 (iki) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, doktora ve doçentlik belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı ekleyerek, ilgili birim sekreterliğine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

YARDIMCI DOÇENTLER:

Yardımcı Doçentlik Kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalı ile 2547 sayılı Kanun’un 23. maddesinin (b) fıkrasının ikinci bendinde belirtilen sınava girecekleri yabancı dili belirten dilekçelerine özgeçmiş, 2 (iki) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans, yüksek lisans ve doktora belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı ekleyerek, ilgili birim sekreterliğine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

 

FAKÜLTE

BÖLÜM

KADRO UNVANI

VE SAYISI

AÇIKLAMA

Diş Hekimliği Fakültesi

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı

Doçent Dr. (1)

En az iki yıl bir üniversitede öğretim üyesi kadrosunda görev yapmış olmak.

Eğitim Fakültesi

İlköğretim Bölümü

Matematik Öğretmenliği Programı

Yard. Doç. Dr. (1)

Doktorasını Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Anabilim Dalı Matematik Eğitimi Programında yapmış olmak.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği Programı

Yard. Doç. Dr. (1)

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun, İngiliz Dili ve Edebiyatı veya İngilizce Öğretimi Bölümünde lisans ve yüksek lisans dersleri vermiş “Edebiyat, Karşılaştırmalı Tiyatro ve Drama” alanları ile İngilizce Eğitimini sentezleyen çalışmaları bulunuyor olmak.

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Mimarlık Bölümü

Yard. Doç. Dr. (1)

Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini, en az biri derslerin sadece İngilizce verildiği bir bölümde olmak kaydıyla , MimarlıkBölümünde tamamlamış olmak, mimarlık eğitimi alanında ya da uygulama alanında deneyimli olmak.

Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümü

Grafik Tasarımı Programı

Profesör Dr. (1)

Müze Eğitimi ve Uygulamaları alanında ve Çocuk Resmi konularında çalışmaları, araştırmaları ve yayınları olmak ve bu konuda deneyime sahip olmak.

Yard. Doç. Dr. (1)

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarımı alanında 4 senelik lisans diploması sahibi olmak; Grafik Tasarımı alanında yüksek lisans sahibi olmak ve Grafik Ana Sanat Dalı’nda doktora, sanatta yeterlilik derecesi sahibi olmak; Grafik Tasarım Bölümlerinde/Programlarında en az 3 yıl ders verme deneyimine sahip olmak; Tipografi işaretleme sistemleri, Mekan İçi Grafik Tasarım, Kent Grafiği alanlarında ders vermiş ve akademik çalışma yapmış olmak.

Mühendislik Fakültesi

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü

Yard. Doç. Dr. (2)

• Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans ve doktora derecelerini almış olmak. Biyomedikal Sinyal İşleme,Fotoakustik Görüntüleme alanlarında çalışıyor olmak.

• Fizik Bölümü’nde lisans, yüksek lisansını yapmış olmak, Fiziksel Kimya (Nanofizik) alanında doktora yapmış olmak.Nanofizik, Moleküler Fizik alanında çalışıyor olmak. FizikBiyomalzeme dersleri vermiş olmak.

Endüstri Mühendisliği Bölümü

Yard. Doç. Dr. (1)

Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini almış olmak, enerji dağıtım şebekeleri tasarımı alanında uzmanlaşmış olmak.

İletişim Fakültesi

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Doçent Dr. (1)

Lisans, Yüksek lisans ve doktorasını Halkla İlişkiler alanında yapmış olmak. Doçentlik unvanını Halkla İlişkiler bilim alanından almış olmak. İlgili alanda en az 10 yıllık akademik deneyime sahip olmak. Halkla İlişkiler Reklam ve Medya konularında yayın yapmış olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Spor Bilimleri Bölümü

Profesör Dr. (1)

Yönetim ve Organizasyon alanında çalışmalar yapmış olmak.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Profesör Dr. (2)

• Doçentlik unvanını Beslenme ve Diyetetik alanından almış olmak. Beslenme Hakları Epidemolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak.

• Doçentlik unvanını Biyoistatistik alanından almış olmak. Meta-Analizi ve örnekleme konusunda uzmanlaşmış olmak.

Odyoloji Bölümü

Profesör Dr. (1)

Odyoloji alanında doktora unvanına sahip olmak ve bu alanda uzmanlaşmış olmak.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü

Yard. Doç. Dr. (1)

Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olmak, Muhasebe-Finansman alanında doktora yapmış olmak.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

Yard. Doç. Dr. (1)

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doktorasını Pediatrik Rehabilitasyon alanında tamamlamış olmak.

Sağlık Hizmetleri MYO (Ankara)

Ameliyathane Hizmetleri Programı

Profesör Dr. (1)

Tıp Fakültelerinin Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalından doçent unvanını almış olmak.

Tıp Fakültesi

İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma hastalıkları Bilim Dalı

Yard. Doç. Dr. (1)

Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalışmak üzere.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.