Başkent'teki çetenin memur köstebekleri

Başkent'teki çetenin memur köstebekleri

Ankara'daki çete operasyonunda gizli geçit ve silah saklanan bölümler ortaya çıkarıldı. Gözaltına alınan 40 şüpheli arasında astsubay, polis ve zabıta amiri var

Ankara polisi 'Sezginler Aşireti'nin üyelerinden oluşan ve liderliğini 'Hacı' lakaplı Göksel S.'nin yaptığı çeteye operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında bir astsubay, bir polis ve bir zabıta amirinin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. 300 polisin 64 adrese düzenlediği operasyon, sabah ezanıyla başladı. Gözaltına alınanlar arasında çete lideri Göksel S., Gökçe ve Sinan S.'nin de olduğu bildirildi.

Ayakkabılığın arkasında

Ekipler bir mekanda gizli geçit buldu. Ayakkabılığın arkasından bina boşluğuna ve otoparka açılan gizli geçidin, çete mensuplarınca polis baskınlarından kaçmak amacıyla yapıldığı bildirildi. Suç örgütüne ait adreslerde arama yapan polisler, bir lokaldeki mescitte bulunan kitaplığın arkasına gizlenmiş bir zula keşfetti. Gizli bölmeyi açan polisler, iki pompalı tüfek, bir tabanca, iki şarjör ve onlarca pompalı tüfek fişeği ele geçirdi. Apartman boşluğunda bulunan elektrik panosunun içine ve bir vitrinin arkasına zulalanmış silah ve kurşunlara da el konuldu.

Baskınları haber vermişler

Ekiplerin yaptıkları çalışmalarda çete üyelerinin kumar oynattıkları bölgelerde baskınları önceden bildiren asker, polis, zabıta ve adli personele rüşvet verdiği tespit edildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarda Mamak'taki bir jandarma karakolunda görev yapan bir astsubay ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir özel harekat polisi ve Çankaya Belediyesi'nden bir zabıta amiri de gözaltına alındı.

Zorla çek-senet imzalattılar

Yağma, tefecilik, silah ve uyuşturucu ticareti yaptıkları, çok sayıda mekanda kumar oynattıkları ileri sürülen çetenin birçok kişiye zorla çek ve senet imzalattırdığı belirtildi. Çetenin Yenimahalle ve Çankaya'da kumar oynattıkları mekanlara da baskın yapan ekipler, örgütün kumarda borçlandırılan kişilere zorla senet imzalattığını ve yüksek faizle kazanç elde ettiklerini belirledi. Kumar borcunu ödemeyenlerin mallarına el konulduğu, mekanları silahlı adamların koruduğu ortaya çıktı MİLLİYET

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.