Başörtülü öğrenciye ödülünü vermeyen okul müdürü öğretmen olarak atandı

Başörtülü öğrenciye ödülünü vermeyen okul müdürü öğretmen olarak atandı

Başörtülü öğrenciye ödülünü vermeyen okul müdürü öğretmen olarak atandı

 

Adana’da okul birincisi Tuğba Demir’e başörtülü olduğu gerekçesiyle mezuniyet töreninde ödülünü vermediği iddiası ile açığa alınan İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayla Avşar’a ilişkin soruşturma tamamlandı. Valilik tarafından yürütülen soruşturma sonrası Avşar, merkez Sarıçam ilçesindeki Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız–Meslek Lisesi’ne öğretmen olarak atandı.
 
Ayla Avşar, geçtiğimiz Haziran ayında yapılan mezuniyet töreninde başörtülü kız öğrencileri mezuniyet törenini almadığı ve dönem birincisi Tuğba Demir’e plaketini vermediği gerekçesiyle yürütülen soruşturmanın selameti açısından açığa alınmıştı.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri konuyla ilgili incelemelerini sonuçlandırdı. Göreve dönmesinde bir sakınca görülmeyen Avşar hakkında müfettişler ‘il içinde başka bir okula öğretmen olarak’ atanmasını önerdi. Bunun üzerine valilik Avşar’ın Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız–Meslek Lisesi’ne bu şekilde atanmasına karar verdi.
 
Olay sonrası, 91,15 puanla birinci olarak kürsüye çağırılmadığını ifade eden Tuğba Demir "En mutlu günümde beni ağlattılar. Sırf başörtülü olduğum için adımın geçtiği her şeyi sildiler." diyerek, gözyaşlarına boğulmuştu. Demir’in açıklamaları kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Mazlum–Der, Eğitim Bir–Sen, Adana Sivil Toplum Platformu gibi birçok STK, Avşar’ın görevden uzaklaştırılmasını gündeme getirmişti.
 
Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.