Bayburt Milli Eğitimde Neler Oluyor?

Bayburt Milli Eğitimde Neler Oluyor?

Bayburt Milli Eğitimde Neler Oluyor?

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama;

Türk Eğitim-Sen üyesi Kaner ERGÜL, Bayburt İli Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapmakta olup, bu görevini hukuka uygun şekilde ve yöneticilik görevinin gerektirdiği tarafsızlık ilkesinden taviz vermeyerek yerine getirmesine karşılık, ilçede yapılan haksızlıklara karşı sessiz kalmadığı için kendisine baskı yapılarak istifaya zorlanmış, haksızlıklara maruz kalmış, hakkında karalama ve iftira kampanyaları başlatılmıştır. Aynı zamanda yönetici değerlendirme komisyonu üyesi olan üyemiz, kendisine yapılan baskılara boyun eğmeyerek, herkese hak ettiği değerlendirmeyi yapacağını ifade etmiştir. Baskılar artınca “Birilerinin hakkını gasp etmektense istifa ederim” diyerek istifa dilekçesini yazmış, ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce istifası kabul edilmeyerek işleme konulmamıştır.

Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Kaymakamlık makamına yazı gönderilerek, üyemiz hakkında inceleme yapıldığı, kurumdaki çalışma düzenini hareket ve fiilleriyle gruplaşma yaparak personel üzerinde baskı kurarak bozduğu iddialarıyla görev yerinin değiştirilmesi istenmiştir. Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün cevabi yazısında ise yer değiştirmeyi gerektiren bir durumun bulunmadığı açıkça belirtilmiştir. Üyemizin kendisi hakkında iddia edildiği şekilde bir inceleme olup olmadığını öğrenmek için yaptığı başvuruya ise; kendisinin göreve başladığı tarihten bu yana hakkında açılmış ya da tamamlanmış herhangi bir inceleme ve soruşturma bulunmadığı bilgisi verilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin BİLGİN, Kaymakamın kurum personeliyle yaptığı toplantıda, üyemiz hakkında İl Disiplin Kurulunda soruşturma dosyası bulunduğu yönünde asılsız bir iddia ortaya atmış, geçmişe yönelik gerçeğe aykırı soruşturma oluşturma gayreti içine girmiştir. Türk Eğitim Sen Bayburt Şubesi tarafından Valilik makamına yapılan başvuruya ise “Kaner ERGÜL hakkında İl Milli Eğitim Disiplin Kurulunda herhangi bir inceleme ve soruşturma bulunmamaktadır.” denilmiştir. 29.05.2015 tarihinde, 16.10.2014 tarihli olduğu iddia edilen ve üyemizin istifa ettiğine dair resmi yazı ilçe Kaymakamına imzalatılmaya çalışılmıştır. Geçmişe yönelik 16.10.2014 tarihli yazıya 776 sayı numarası verilmiştir. Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin BİLGİN, üyemiz Kaner ERGÜL’e yemek ihalesini belirli bir firmaya verilmesi yönünde baskı yapmış, itirazı üzerine kendisinin izinli olduğu bir günde yetkisi olmayan bir memura ihale evraklarını imzalatarak ihalenin önceden belirlenen firmaya verilmesini sağlamış, dışarıdan ihaleye girmek isteyen firmalar engellenmiştir. Usulsüz işlemlerle kamunun zarara uğramasına sebep olmuştur. Üyemiz, 6 ay görevden uzaklaştırmaya tabi tutulmaya çalışılarak pasif duruma getirilmiştir. Yönetici değerlendirmede ise görevlendirme şube müdürü puanlama yapmaktadır. İki şube müdürü tarafından yapılması gereken değerlendirmeyi tek şube müdürü gerçekleştirmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda üyemiz Kaner ERGÜL hakkında gerçeğe aykırı şekilde istifa dilekçesi  düzenleyerek, öğretmen olarak atanması için Kaymakamlık makamına sunmak suretiyle ve ayrıca diğer usulsüz işlemlerle suç işleyen Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin BİLGİN hakkında Bakanlık tarafından  soruşturma başlatılmasını talep ettik.

image001-070.jpgimage002-071.jpgimage003-061.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.