Bayram Öncesi Memurlara Müjde Gelecek Mi?

Bayram Öncesi Memurlara Müjde Gelecek Mi?

3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde yer alan üzerinde çalışma yapılacak konularda büyük bölümünün kazanıma dönüşmesi noktasında önemli bir viraj daha alındı.

3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde yer alan üzerinde çalışma yapılacak konularda büyük bölümünün kazanıma dönüşmesi noktasında önemli bir viraj daha alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmede üzerinde çalışma yapılması kararı verilen konuların sonuçlandırılmasını talep etti. Bayram öncesinde kamu görevlilerine sunacağımız hediye paketini büyütme çalışmalarının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması gerektiğini Bakan Soylu'ya iletti. 

Dün, 4/C’li personel ve üniversiteli işçiler özelinde kadrosuz istihdam edilen bütün kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesi talebini Başbakan Yıldırım'a ileten Yalçın, bugün de Bakan Soylu'ya aynı talebi ileterek, "Artık kadro konusu sorun olmaktan çıkarılsın" dedi.

Yalçın, "Kadro, izin hakları, kadro ve derece yükseltilmesi, yıpranma tazminatı, KİT'lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücret gruplarının yeniden düzenlenmesi, DHMİ Personeline ivale havacılık tazminatının ödenmesi, refakat izninin kullanılması, işçilikte geçen sürelerin kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi, rotasyona ilişkin sorunların giderilmesi, TÜİK'de çalışan geçici personelin emekli oluncaya kadar çalışması, sivil memurların statü ve demokratik haklarını ilgilendiren konularının sonuçlandırılması noktasında kamu görevlileri Bayram müjdesi bekliyor. Kamu görevlilerinin büyük bölümün gözü ve kulağı bizlerde. Artık biz kamu görevlilerimize bayram müjdesini vermek, sunacağımız hediye paketini büyütme çalışmalarının hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını istiyoruz " şeklinde konuştu.

Bakan Soylu ise, talep ve beklentilerin  kazanıma dönüştürülmesi için ilgili çalışmaların ilgili bakanlıklarla görüşülerek, ivedikle sonuçlandırılacağını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.