Bazı illerde Geliştirme Ödeneği kalktı

Bazı illerde Geliştirme Ödeneği kalktı

2005 yılı öncesinde kurulmuş ve 15. yılını 15.12.2014 tarihi itibariyle doldurmuş olan üniversitelerde, geliştirme ödeneği kalktı

Tüm akademisyenlerin yüzü, geçtiğimiz ay yürürlüğe giren zamla gülmüştü.

Ancak, bazı üniversitelerde ödenmekte olan geliştirme ödeneği 15.12.2014 tarihi itibariyle kalktı. Bu ödenek, 2914 sayılı Kanunun 14. maddesi ve bu maddeye dayanılarak çıkarılan Geliştirme Ödeneği Ödenmesine dair Bakanlar Kurulu dayanılarak verilmektedir.

2005 ÖNCESİNDE KURULMUŞ ÜNİVERSİTELER

2005 öncesi kurulan üniversitelerde ise nasıl bir uygulama olacağı, Geliştirme Ödeneği Ödenmesine dair kararın geçici 2. maddesinde düzenlenmiştir. Bu madde şu şekildedir:

"Geçici Madde 2 - Bu Kararın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ekli cetvelde belirtilen yerlerde eğitim-öğretime devam eden yükseköğretim kurumları ile bu yükseköğretim kurumlarından Kararın yürürlük tarihinden sonra yerleşim yerleri değişen yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim elemanlarına, geliştirme ödeneği ödenmesine 15/12/2014 tarihinde son verilir. Ancak, anılan tarih itibarıyla fiilen eğitim-öğretime başlanıldığı tarihten itibaren onbeş yılı doldurmayan yükseköğretim kurumlarında, onbeşinci yılın sonuna kadar bu ödeneğin ödenmesine devam edilir."

Bu maddeye göre de, 2005 öncesinde kurulmuş ve eğitim hayatına başlamış üniversitelerde, bu ödeneğin ödenmesinde 15. yıla bakılacaktır. 15/12/2014 tarihi itibariyle eğitim öğretimde 15. yılını dolduran üniversitelerde, bu ödeneğin verilmesine son verilecektir.

Bir örnek verecek olursak: Malatya İnönü Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi 2005 yılı öncesinde kurulmuştur. Bu üniversiteler, kuruluşundan bu yana 15. yılını doldurduğu için, 15/12/2014 tarihi itibariyle bu üniversitede çalışanların geliştirme ödeneği kesilecektir.

2005'ten önce kurulan ve 31/12/2014 tarihi itibariyle 15. yılını dolduran üniversitelerde Geliştirme Ödeneğinin ödenebilmesi için Bakanlar Kurulunun, Geliştirme Ödeneği Ödenmesine dair kararın geçici 2. maddesinde değişiklik yapması gerekmektedir. 16 Aralık 2014 tarihi itibariyle bu konuda yapılmış ve Resmi Gazetede yayımlanmış bir düzenleme bulunmamaktadır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.