Bebek katili PKK ile mücadele sürecek

Bebek katili PKK ile mücadele sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK'da PKK, FETÖ, DHKP-C ve DAEŞ gibi terör örgütleri ile mücadele ele alındı. Siber saldırılara karşı alınacak tedbirler de masaya yatırıldı

Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. 6 saat 40 dakika süren toplantının ardından yapılan açıklamada Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristlerce Emniyet Müdürlüğü'ne gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden bebeklere atıfta bulunularak, "Bebekleri bile öldüren bölücü terör örgütüyle mücadele aynı azim ve kararlılıkla sürdürülecek" denildi. MGK bildirisinde şu ifadeler yer aldı: 


MGK toplantısı sona erdi

* TERÖRDE AYRIM YOK: Milli güvenliğimize yönelik iç ve dış tehditler ile bölücü terör örgütüne, paralel devlet yapılanmasına, DAEŞ'e karşı yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen mücadele etraflıca değerlendirildi. Kimden ve nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, terörün her türü bertaraf edilene kadar, kararlı ve ilkeli mücadeleye devam edileceği belirtildi.

* PKK İLE MÜCADELE SÜRECEK: Milletin temel değerlerini ve birlikte yaşama arzusunu hedef alarak, eğitim yuvalarını, sağlık kuruluşlarını, camileri tahrip edip kullanılamaz hale getiren, baskı ve şiddet ile vatandaşlarımızı göçe zorlayan, bebekleri bile öldüren bölücü terör örgütüyle mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. 


* MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK: İnsanlık dışı terör eylemleriyle milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden örgütle mücadelenin, hukuk kuralları içerisinde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği konusunda hassasiyet gösterilerek yürütülmekte olduğu, zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik tedbirlerin alınacağı ifade edildi. PKK'ya karşı başarılı operasyonlar icra eden güvenlik kuvvetlerimizin üstün gayretleri takdirle karşılandı, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilendi. 


* TÜRKMENLERE DESTEK: Suriye'den kaynaklanan tehditlerin ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri ile siyasi çözüm konusundaki son gelişmeler üzerinde duruldu. Muhalif gruplarla birlikte Suriye Türkmenlerine olan desteğimizin devam edeceği yönündeki kararlılık teyit edildi. 


* DAEŞ VE PYD OLMAMALI: Mülteci konusu başta olmak üzere, sınır güvenliğimizi etkileyebilecek hususlar ele alındı, sınır güvenliğine yönelik alınan ve alınabilecek ilave tedbirler gözden geçirildi. Suriye'nin geleceğinin inşasında, mevcut rejim başta olmak üzere DAEŞ, PYD-YPG gibi terör örgütlerinin yer almaması gerektiği ifade edildi. 


* RUSYA DA GÖRÜŞÜLDÜ: Rusya'nın Suriye'deki rejimle birlikte yürüttüğü faaliyetler hakkında kurula bilgi verildi. Bölgedeki istikrarın tesis edilmesinde, müttefiklerimiz ve uluslararası toplumla hareket edilmekte olduğu belirtildi. Irak, Libya, Yemen ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmeler ele alındı. 


* AB İLE İLİŞKİLER: AB ile yeniden olumlu bir ivme kazanan ilişkilerimizdeki son gelişmelerden duyulan memnuniyet ifade edildi.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.