Bekir Bozdağ’dan Yeni Çıkacak KHK Açıklaması!

Bekir Bozdağ’dan Yeni Çıkacak KHK Açıklaması!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, tek tip kıyafet çalışmalarına ilişkin, "Bundan sonra çıkacak KHK'larda tek tip kıyafet konusu yer alabilir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, tek tip kıyafet çalışmalarına ilişkin, "Bundan sonra çıkacak KHK'larda tek tip kıyafet konusu yer alabilir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye Cumhurbaşkanı kavramı üzerinden bir tartışmanın devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Twitter'daki kullandığı bilgiler içerisinde Türkiye Cumhurbaşkanı ifadelerinin geçmesi bazı çevreler tarafından eleştiri konusu yapılmaktadır. Bilinmesini isteriz ki Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesi hem anayasamıza hem de bugüne kadar süre gelen uygulamaya uygun bir ifadedir. Bundan önce görev yapmış rahmete kavuşmuş Cumhurbaşkanlarımız dahil hayatta bulunan Cumhurbaşkanlarımız da 30 Ağustos Zafer Bayramı davetiyelerinde Türkiye Cumhurbaşkanı ifadelerini kullanmışlardır. Burada hem Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Sayın Abdullah Gül döneminde gönderilen davetiyeler var. Bu davetiyelerin hepsinde Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesinin kullanıldığını görüyoruz. Ayrıca 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Sayın Cumhurbaşkanımız adına düzenlediği mazbata da şu ifadeleri kullanmıştır; "10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan 12. Türkiye Cumhurbaşkanı seçilmiştir." YSK'nın düzenlediği mazbatada geçen ifade de aynen budur" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA ÇIKACAK KHK'LARDA TEK TİP KIYAFET KONUSU YER ALABİLİR"

Tek tip kıyafet çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Bozdağ, "Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliği ihtiyacı var ve bunun da KHK'ya konulabileceğini ifade etmiştik. Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak KHK çıkartabiliyor. Daha önce kabine değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamadığı için KHK çıkarılamamıştı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı ve bundan sonra çıkacak KHK'larda bu konu yer alabilir" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.