"Ben ne sultanım ne ağa. Hizmetkarım"

"Ben ne sultanım ne ağa. Hizmetkarım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde kendisine sultan yakıştırması yapanlara cevap vererek "Ne sultanım ne ağa" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine en yüksek oyu veren Adıyaman'ın Sincik ilçesinde vatandaşlara seslendi. Kendisine sultan yakıştırması yapanlara "Ben ne sultanım ne ağa. Hizmetkarım" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

AĞALAR İSTEDİ DİYE HALK İSTEDİ DİYE YAPTIK
"Bu fakir hiçbir zaman Sultan olma gayretinde olmadı. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz demişizdir. Sultanlık derdinde olanlar yıllarca burada ağalık postu sattılar. Ben ne ağayım ne sultanım. Gün ola harman ola biz de ölecek miyiz? Ben İmam Hatip mezunuyum. Biz ne dedik? İmam Hatipli'nin ayağına pranga bağlayacaksın sonra koş diyeceksin? Benim başörtülü kızlarım istediğini üniversiteye gidebiliyor mu? Artık düz liselerde bile başörtülü kızların okuyabiliyor mu? Peygamber'imizin hayatı ders olarak okutulabiliyor mu? Ağalar istedi diye değil halk istedi diye yaptık.

SİZİ KORKUTMAK İSTEYEBİLİRLER
Şimdi değerli kardeşlerim bakınız, terör örgütünün arkasında olduğu parti diyor ki bizim kabemiz Taksim'dir. Geçmişte de CHP diyordu ki Kabe Arab'ın olsun bize Çankaya yeter diyor. Bizim Kabe'miz Mekke'den başka kabemiz yok. Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe mealini diyanet bana gönderdi. Ben de gittiğim yerde gösteriyorum. Kur'an Arapça inmiştir. Ama ona sorsa Kur'an Kürtçe inmiştir. 7 Haziran bir dönüm noktasıdır. Sizi korkutmak isteyebilirler. Bunlar 50'ye yakın gencimizin ölümüne neden oldular. Yasin Börü'yü 5. kattan aşağı attılar. Ondan sonra gövdesini başını taşla ezdiler. Yasin Börü de Kürt'tü.

BENİM İÇİN CUMHURBAŞKANI İÇERİDEKİ MURSİ'DİR
Bugün bir gazetede evlatları öldürülen anneler terör örgütünün temsilcilerine beddua ediyorlar. Bizim evlatlarımız bunların yüzünden öldü diyorlar. Biz sadece Allah'ın huzurunda eğiliriz, firavunların karşısında eğilmeyiz. Mısır'da ben Sisi'yi Cumhurbaşkanı olarak tanımıyorum. Benim için Cumhurbaşkanı içerideki Mursi'dir. İdama mahkum etseniz ne yazar ya. Onların idamı şahsiyetlidir, onurludur. İnşallah bugün 400 yataklı Adıyaman Devlet Hastanesi'nin açılışını da yapıyoruz. Sincik'e elimiz boş gelmedik. Bugün sadece toplamını söyleyeceğim 142 trilyonluk yatırımın da resmi açılışını yapmış oluyoruz.

SİNCİK ÇİĞ KÖFTENİN MERKEZİDİR
Sincik aynı zamanda çiğ köftenin merkezidir. Ama bunu ileride kaza ederiz. Siz yurt dışına da ithaf ediyorsunuz. Burası yurt dışına da inyan yetiştiriyor. Damak tadından girdik mi gidilmeyecek yer yok. Ben inanıyorum, siz 7 Haziran için yeni Türkiye'ye hazır mısınız? Yeni Anayasaya hazır mısınız? Başkanlık sistemine hazır mısınız? Bunlar garip gurebanın değil ağaların partisi olmuşlar. Şimdiden diyorum ki biz rabiamızı yapalım. Tek millet, tek bayrak. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır."

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum