Beşika'ya saldıran 70 DEAŞ militanı öldürüldü!

Beşika'ya saldıran 70 DEAŞ militanı öldürüldü!

Türk subaylarının da bulunduğu Başika kampına dün öğleden sonra DEAŞ militanlarınca havan toplarıyla saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 Türk askeri yaralanırken, 70 terörist öldürüldü.

DEAŞ militanları, dün öğleden sonra Beşika'da bulunan askeri kampa saldırdı. Kampın bulunduğu bölgeye 150 kadar havan topu isabet ederken, saldırıda 4 Türk askeri yaralandı. Şırnak'a tahliyeleri gerçekleştirilen askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

SALDIRILAR DURMADI

Türk kampına yönelik saldırının ardından DEAŞ'lı teröristler bu kez bombalı araçlarla Peşmerge'ye saldırdı. Peşmerge sözcüsü Cabbar El Yaver, DEAŞ'ın Türk kampının dışında 6 noktaya daha saldırı düzenlendiğini açıkladı. Bu arada saldırılarda bazı Peşmerge komutanlarının öldüğü ileri sürüldü.

Musul'daki Başik Cephesi Peşmerge Komutanı Berhem Doski, yaptığı açıklamada, "DAEŞ militanları akşam saatlerinde Hazır, Başik ve Naveraniş cephelerine eş zamanlı bir şekilde bomba yüklü araçlarla saldırılar düzenledi. Saldırı sonrası Peşmergenin herhangi bir kaybı olmadı. Tüm cepheler kontrolümüzde. Büyük bir plan içerisindeydiler. Ancak anında karşılık vermemiz ve cephelerimizi tutmamızdan dolayı ilerleme kaydedemediler" diye konuştu.

Ninova'daki DAEŞ saldırılarında 70 militan etkisiz hale getirildi
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı ise DAEŞ'in Ninova ilindeki Neveran, Başik, Tıl Esved, Hazır Cepheleri ve Zerdık Dağı'nda eş zamanlı olarak Peşmerge cephelerine karşı başlattığı saldırıların bilançosu hakkında yazılı açıklama yaptı.

Koalisyon güçlerinin, gün içerisinde DAEŞ'e yönelik toplam 25 hava saldırısı gerçekleştirdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"DAEŞ militanları, son aylardaki en yoğun saldırısını yaptı. Saldırılar sonucu 70 militan etkisiz hale getirildi. Uluslararası koalisyon güçlerinin havadan verdiği destek sayesinde militanlara ait 11 adet bomba yüklü araç da imha edildi. Peşmerge güçleri, DAEŞ'in ana damarı Suriye-Irak arasındaki 47'inci ana yolu kontrol etmeye devam ediyor."

Peşmerge'ye saldırılar sabah saatlerinde başladı
Planlı bir şekilde sabah saatlerine Ninova ilinin Tel Afer ilçesindeki Keske bölgesinde, Peşmerge noktasına yapılan intihar saldırısında 6 Peşmerge olay yerinde hayatını kaybetmiş, 7'si ise ağır yaralanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.