Bir günlük yöneticilik deneyimi olmayanlar, üst yönetici olmamalı

Bir günlük yöneticilik deneyimi olmayanlar, üst yönetici olmamalı

Kamu yönetim sistemimizde, son yıllarda, bir günlük yöneticilik deneyimi olmayanlara Müsteşarlık, Genel Müdürlük görevi tevdi ediliyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir.

Bölge Müdürlüğü, İl Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük, Müsteşarlık görevleri kamudaki üst yönetim görevleridir.

Bu görevlere atamada, alanında çok iyi olan kişilerin atanması elbetteki iyidir. Ancak yüzlerce, binlerce kişilik yapılardan oluşan bu kurumlara yönetici atamasında, özellikle de daha önce yöneticilik deneyimi olanların atanması çok önemlidir.

Görevde yükselmede dahi şube müdürlüğüne atama yapılırken alt görevlerde belirli süre çalışmış olma şartı aranmaktadır. Bunun nedeni şeflik veya müdür yardımcılığında kazanılan yönetim tecrübesinden istifade etmektir.

Gerçekten de alanında uzman olanların eğer geçmişinde bir yöneticilik deneyimi de varsa, çok daha güzel işler çıkarılabilmektedir.

Ne yazıkki Türk kamu yönetiminde uzun süredir uygulanan bu yazılı olmayan kural, son yıllarda, özellikle de Başbakan Davutoğlu'nun döneminde dikkate alınmamaya başlamıştır.

İlişki yönetimi, stres yönetimi, sorun çözme gibi konularda hiçbir tecrübesi olmayan, daha önce küçük de olsa bir örgüt yönetmeyen kişiler il müdürlüğüne, genel müdürlüğe, müsteşar yardımcılığına atanmaya başlamıştır.

Bakanların, Başbakanlığın ve Cumhurbaşkanlığının bu konuda daha dikkatli ve seçici olması, hepimizin yararına olacaktır.

www.memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum