Bir müdür 1.3 milyon öğrenciden önemli

Bir müdür 1.3 milyon öğrenciden önemli

TEOG'da iptal edilen soruların yanlış olmadığını belirterek, SBS'de mahkemenin bile bile kararı geciktirdiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: '1,3 milyon öğrenciyi ve bir o kadar aileyi ilgilendiren konuda 6 ayda yürütmeyi durdurma kararı veren a

YASEMİN ASAN

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim muhabirleriyle buluştuğu iftarda, dershanelerin dönüşümü, özel okullardan devlet okullarına geçiş ve sınav sistemi konularında önemli bilgiler verdi. Özel okullardan devlet okullarına geçiş sürecinin velilerden gelen talep üzerine uzatıldığını açıklayan Avcı, özel okullardan devlet okullarına 2 bin 200 öğrencinin geçiş yaptığını söyledi. Avcı, dershanelerin dönüşüm müracaatların 2 Haziran'da başladığını ve 225 kurumun başvuruda bulunduğunu da ifade etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, TOEFL sınavlarına istenildiği zaman girilebildiğini, bu sınavda alınan en yüksek puanla öğrenci kabul eden kurumlara müracaatın yapılabildiğini dile getirdi.

KARAR BİLE BİLE 6 AY GECİKTİRİLDİ

Avcı, TEOG sınavında mahkemece iptal edilen 4 soruyu kendisinin de incelediğini belirterek, 'İptal edilen sorularımız yanlış değil' ifadesini kullandı. SBS'de yürütmeyi durdurma kararının 6 ay sonra verildiğini anımsatan Avcı, TEOG'da iptal edilen sorular için, öğrenci ve ailelerinin bir kez daha mağdur olmamalarını düşünerek itiraz etmediklerini açıkladı. Avcı, sözlerine şöyle devam etti: 'Aynı mahkeme bir yürütmeyi durdurma kararını 6,5 ay sonra, bir başka kararı 5,5 ay sonra verdi. Yurt dışındaki bir okulumuzdan müdürümüzü disiplin soruşturması nedeniyle geri çağırmışız, aynı mahkeme, bu işlemle ilgili kararını 6 gün gibi kısa bir sürede verdi. 1 milyon 300 bin öğrenciyi ve ailelerini ilgilendiren bir konuda, herhangi bir etkisinin olmayacağını bile bile, kararı 6 ay sonra verirken, bir tek kişiyi ilgilendiren bir davada aynı mahkeme, 6 gün sonra yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Maksat milyonlarca öğrenci ve ailelerinin diken üstünde durmasını sağlamak.'

Merkezi sınavların gelecek yıl 6. ve 7. sınıflara da uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin olarak sorulan soruya Avcı, 'Bu sene 8. sınıflarda devam edilecek, daha küçük sınıflara henüz geçilmeyecek' dedi.

TEK DERSTEN KALANLARA MÜJDE

Bakan Avcı, lise son sınıfta tek dersten kalan öğrencilere dair bir çalışmayı her sene yaptıklarını, bu sene de yapacaklarını, bir sınav hakkı vereceklerini belirtti. 'Devamsızlıktan kalanların devamsızlığının dikkate alınmayacağı bir düzenleme yapacağız' dedi.

713 Bin İmam hatip öğrencisi var

Okulların imam hatibe dönüştürüldüğü algısının oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Avcı, 'Türkiye genelinde 936 Anadolu İmam Hatip Lisesi, bin 355 İmam Hatip Ortaokulu var. Toplam öğrenci sayımız ortaokul, lise 713 bin 884. Anadolu Öğretmen Liselerini biliyorsunuz kapattık. Bunları ya Anadolu Lisesi, ya Fen Lisesi, ya Sosyal Bilimler ya da Anadolu İmam Hatip Lisesi yapıyoruz. Şimdi bunlarla ilgili çok fazla spekülasyon yapıldığı için sanki kapatılan tüm Anadolu Öğretmen Liseleri, İmam Hatip Lisesi oluyormuş gibi bir algı oluştu. Türkiye genelinde 298 Anadolu Öğretmen Lisesi vardı, bunlardan 5'i Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü. Kız İmam Hatiplere büyük talep var. Toplam 107 kız Anadolu İmam Hatip Lisemiz var, bunların 22 tanesi bu sene açıldı' şeklinde açıklama yaptı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum