Bir Müsteşarın zikzakları...

Bir Müsteşarın zikzakları...

Bir Milli Eğitim Müsteşarı, bu yazıdaki örneklerdeki gibi 1 yılda 4 zikzak yaparsa, eğitimin hali ne olur?

Eğitim sistemimizde bir plan ve program var mı, bazı hususlar 3 veya 5 yıl değil de, 1 yıl sonrası öngörülerek mi yapılıyor... Bu yazıyı okuyunca siz karar verin.

Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin, göreve geldikten sonra yayımladığı Twit'te;
"zor, ama bir o kadar da ulvi bir sorumluluk yüklendiğimin farkındayım. Ama en büyük şansım bu sorumluluğun farkında olan ve katkı sağlamak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır eğitimciler ordusu ile birlikte çalışacak olmam. Elbirliği ile bütün sorunlar çözülecektir. Bu vesile tebrik ve basarı dileklerini paylaşan herkese sonsuz teşekkürler." (Mayıs 2013)
cümlelerini yazmıştı. Bu cümlelere yürekten katıldık ve onun başarısının ülke başarısı ile eşdeğer olduğunu düşündüğümüzden doğrularda yanında yanlışlarda da karşısında olmak üzere izledik süreci.

Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin (Şube müdürlerinin) yer değiştirme yönetmeliği ile ilgili herkesten görüş alındı. Demokratik bir yaklaşım sergileniyor ve takdir topluyordu. Fakat zaman gösterdi ki görüşler laf olsun diye alınıyordu. Görüşler doğrultusunda değil MEB'in kilitlendiği hedefler doğrultusunda mevzuat düzenleniyordu ancak mevzuat düzenlemesinde bile ne yapılacağı tam belli değildir.

İŞTE ÖRNEKLER

1- KARİYER ÖĞRETMENLİK

Sayın Müsteşar Haziran 2013'te, "Öğretmenliğin kariyer meslek olarak tanımlanması birçok sorunu çözecektir." demişti.

Yıl 2015 hala bir adım yol alınamadı.

Halen çözümlenmiş değil

2- AĞUSTOS 2013'TE ŞUBE MÜDÜRLERİNE ROTASYON YOK DEDİ, AMA SONRA BAŞVURULAR BİLE ALINDI

Ağustos 2013:
"Başından beri bu yönetmeliği uygulayacağımızı açıkladık. Bakanlığımızın hiçbir birimince farklı herhangi bir açıklama yapmamasına rağmen bir grup ısrarla papatya falı tutarcasına bir gün uygulanacak bir gün uygulanmayacak tarzından haberler yapıp, ardından da bir yalan haber uydurup sonra kendisi de inanan adam tarzından.
Yine dün internet medyasında yer alan ikinci haber kamuoyunda şube müdürleri rotasyonu olarak bilinen çalışmanın bir yıl ertelendiği ve bu yıl yapılmayacağı biçiminde yer aldı. Bu haber de tamamen hayal ürünüdür. MEB'de kaos haberleri yapmaktadır. Yanıltıcı ve yönlendirici haberlere itibar etmemenizi özellikle istirham ediyorum."

MEB müsteşarı böyle Twit atıyor fakat başvurular alınıp atamalar yapılacağı sırada bir yıl erteleme çıkıyor.

3- OKUL YÖNETİCİ GÖREVLENDİRMELERİNE GÜYA YAZILI SINAV YAPILACAKTI

Sayın Müsteşar 2014 yılının Mart ayında, Dershaneler yasası daha kanunlaşmadan yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
"İkinci konu okul yöneticileri ile ilgili. Yeni tasarı ile okul müdürleri süresi tanımlanmış görevlendirme ile çalışan öğretmen arkadaşlar biçiminde formüle edildi. Görevlendirme prosedüründe bir değişiklik yok.
Dört yılı tamamlayan arkadaşlardan performansından memnun olunan arkadaşlar yeniden sınava gereksinim duyulmaksızın görevlerini yapmaya devam edecekler.
Yani yazılı sınav, akabinde mülakat, ardından il MEM'nün teklifi ve vali onayı görevlendirme işlemitamamlanacak."

Bu twit sonrasındaki uygulamalar gösterdi ki, değil yazılı sınav, okul müdürü görevlendirmelerinde MEB hariç herkes müdahil durumda...

Bu konuda yorum yapmaya gerek var mı?

4- NORM GÜNCELLEMESİ YAPILMADAN YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPMADIK DEDİ, YAPILDIĞINDAN HABERİ BİLE YOKMUŞ

Mayıs 20142te Yusuf Tekin şu twit'i yazmıştı:

"Bazı arkadaşlar norm güncellemesi yapılmadan yer değiştirme işlemlerinin başlatıldığını iddia ederek kamuoyunu yanıltıyor. Bu kesinlikle yalan. Bütün il müdürlükleri bünyesinde norm güncellemeleri yapıldı. Aksi uygulama olduğunu iddia edenler hemen bize bilgi versin. Bu soruşturma nedenidir. Herkesi temin ederim ki norm güncellemeleri tamamladıktan sonra başvuru süreci başladı."

Bu haberi memurlar.net olarak yapmıştık. Suçlanıyorduk. Ama Müsteşar beyin twiti doğru değildi. Yapılan güncelleme 2014-2015 için değildi. Zaten, MEB'in il içi ve iller arası yer değiştirmeyi iki kez yapması da bunu ispatlar nitelikteydi.

İL İÇİ ÖZÜR ATAMALARI

İl İçi özür grubu yer değiştirmek isteyen öğretmenlere verilen sözler de tutulmadı.

HÜLASA

TEOG'da;
Şube müdürü atamalarında,
Okul yöneticisi görevlendirmelerinde,
... ne kadar başarılı olundu kamuoyu karar versin.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum