BİRKAÇ PSİKOPAT, ÖĞRENCİLERİMİZE SEVGİMİZİ AZALTAMAZ

BİRKAÇ PSİKOPAT, ÖĞRENCİLERİMİZE SEVGİMİZİ AZALTAMAZ

BİRKAÇ PSİKOPAT, ÖĞRENCİLERİMİZE SEVGİMİZİ AZALTAMAZ

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci Ortaokulu'nda öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Fen Bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan (40), meslektaşları ve öğrencileri tarafından Konak Meydanı'nda protesto gösterisiyle anıldı. Gösteride öğrencilerin, "Annemiz, babamız öğretmenimiz" sloganı atması üzerine konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Elbette biz öğrencilerimizi sevmeye devam edeceğiz. Birkaç kendini bilmez, birkaç psikopatın öğrencilerimize olan sevgimizi azaltması, yok etmesi elbette düşünülemez ve beklenemez." dedi.

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına bağlı öğretmenlerin katıldığı protesto gösterisi, yer yer siyasi sloganlara sahne oldu. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve hükümetin istifa etmesi yönünde slogan atan öğretmenler, aynı saatlerde merhume Durukan'ın okulunda, sırasına karanfil koyan Eğitim Bir Sen'li öğretmenleri de gösteriye katılmadıkları gerekçesiyle yuhaladı.

Son dönemlerde şiddet olaylarının her alanda arttığına dikkat çeken Genel Başkan Koncuk, bu durumun sorumlularının ülkeyi yöneten siyasi iktidarlar olduğunu iddia etti. Sözleri, "Bakan istifa" sloganlarıyla bölünen Koncuk, "Bugün bir öğretmen arkadaşımız İzmir'de maalesef kendi öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bizim öğrencilerimiz böyle değildi, bizim velilerimiz de böyle değildi. Öğretmen düşmanı değildi, öğretmen dostuydu. Ne oldu öğrencilerimize, ne oldu velilerimize, birdenbire öğretmen düşmanı kesildiler? Bunun sorumlusu kimdir? Bu vebali bu ülkede birilerinin taşıması gerekir. Dün, 'Eti senin, kemiği benim' diyerek çocuklarının her şeyini öğretmene teslim eden öğrenci velilerimiz, maalesef elbette hepsi için söylemiyorum ama bir kısmı sanki öğretmeni bir şamar oğlan olarak görüyor. Değersiz bir insan olarak görüyor. Bu sonucu, bu ülkeyi yönetme becerisi gösteremeyen siyasi iktidarlar sağlamadı mı? Daha dün, 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum' anlayışı içinde olan velilerimiz, öğretmene niye hor bakıp değersiz görüyor? Bu sorunun cevabını, bu ülkeyi yöneten başta Sayın Başbakan olmak üzere Ömer Dinçer'e soruyorum. Bunun sorumlusu, bu öğretmenler midir?" şeklinde konuştu.

Sendika üyesi öğretmenlerin yuh çekmesi, "Ömer Dinçer istifa" ve "Gün gelecek, AKP halka hesap verecek" sloganları üzerine İsmail Koncuk, "Ömer Dinçer istifa etsin diye söylemiyorum. Eğer Dinçer'den sonra gelecek Milli Eğitim Bakanı yine aynı zihniyette olacaksa, yine öğretmenin itibarını düşürmek için bakan olduğunu zannederek çalışacaksa o zaman değişecek bir şey olmaz. Şunu herkes Türkiye'de bilsin, bütün vatandaşlar, siyasetçiler bilsin ki öğretmenle kaybedilen, toplumun ve Türkiye'nin geleceğidir. Biz buraya bu acılar bir daha yaşanmasın, öğretmenlerimiz ölmesin, öğrencilerimiz şiddetin muhatabı olmasın, hiçbir insanımız şiddetin muhatabı olmasın, insan haklarından uzak bir hayat yaşamaya mahkum edilmesin diye geldik." dedi.

Konuşmalardan sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk koyuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.