Biz buna kesinlikle izin vermeyiz

Biz buna kesinlikle izin vermeyiz

ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) divan toplantısında iş adamlarına seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'nın kazdığı hendeklere atıfta bulunarak, "Terör örgütü hendeklerle, barikatlarla o bölgeyi İslamsızlaştırmak istiyor. Biz buna kesinlikle

Davutoğlu, PKK'nın sözde özyönetimine atıfta bulunarak, "Türkiye'de öz yönetim, söz yönetim yok sadece ve sadece milli iradeyi bağlı milli yönetim var" dedi. Uzun süre ayakta alkışlanan Davutoğlu, karşılık olarak, "Ben bu tabloyu Anadolu Arslanlarının kükreyişi olarak görüyorum" diye konuştu.

 

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Ayrışma yerine birleşmenin, çatışma yerine diyaloğun, şiddet ve terör yerine huzurun, özgürlüğün ve demokrasinin hakim olacağı bir ülke inşa etmeye çalışıyoruz. Zorluklarımız elbette var ama onları aşacak kudret ve iradeye sahibiz. Bu ülkenin artık eski Türkiye'nin alışkınlıklarını taşımaya tahammülü yoktur.

ORTA GELİRDEN YÜKSEK GELİRE TAŞIYACAĞIZ

Küresel kriz nedeniyle birçok ülke istihdam krizi yaşarken Türkiye AK Parti hükümütleri ile zamanında istihdamda atak sağladı. İkinci nesil reformlarla Türkiye'yi orta gelir düzeyinden yüksek gelir düzeyine taşıyacağız.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Biz artık ülke olarak, millet olarak enerjimizi, Türkiye'nin geleceğini inşa etme yolunda seferber etmek durumundayız. Türkiye büyük bir ülke, çok dinamik, potansiyeli çok yüksek bir ülke. Dışardan bakan herkes Türkiye'nin ışığını, aydınlığını, göz alıcı gelişmesini görüyor. İçerde maalesef özellikle muhalefet partilerinin çatışmacı tavırları nedeniyle bu gerçeği göremeyen, bu gerçeğin üstünü örtmeye çalışan kesimler var ancak güneş balçıkla sıvanmaz.

TEŞVİK EDECEĞİZ

AK Parti Hükümeti olarak üst, orta ve ileri teknolojili ürünlerde kamu alımı garantisine dayalı yeni tedarik modellerini hayata geçireceğiz. Yeter ki siz orta ve yüksek teknolojili üretime doğru kayınız. Ayrıca orta ve yüksek teknolojili yatırımlara uzun vadeli finansman ortamı sağlayacağız. Böylece katma değeri yüksek, ileri teknoloji ürünlerinin üretim ve ihracatını teşvik edeceğiz

TÜRKİYE'NİN HAVASI SÜRTSE DİYE BEKLİYORLAR

O dışarıdan Türkiye'yi idare etmeye çalışanlar, içeride bir kaos çıksın diye beddua edenler, onun için çaba sarf edenler, fitne çıkarmak için her türlü yayını yapanlar, içeride onlarla işbirliği yapanlar, bunların hepsinin çabalarını dört gözle bekleyerek 'Ah Türkiye'nin ayağı bir sürtse, ah AK Parti'nin yürüyüşü bir yavaşlasa' diye bekleyenlerin hepsi sükutu hayale uğradılar.

KESİNLİKLE İZİN VERMEYİZ

Anadolu Aslanları'ndan şunu istiyorum. Teröre karşı sesinizi yükseltin. Nasıl 28 Şubat döneminde sesinizi yükselttiyseniz. PKK'ya karşı teröre karşıda sesinizi yükseltiniz. Terör örgütü hendeklerle, barikatlarla o bölgeyi insansızlaştırmak ve İslamsızlaştırmak istiyorlar. Biz buna kesinlikle izin vermeyiz. O bölgemizden sadece ezan sesleri duyacağız. Hiç gözümün önünden gitmiyor. İki Diyarbakırlı kadın Fatih Paşa Camii'ndeki o tahribatı görünce ah evim barkım yansaydı da seni böyle görmeseydim diyor. Yüreği yanıyor o annelerimiz.

TÜRKİYE'DE SADECE BİR YÖNETİM VAR

O hendeklerin, o barikatların baskısı altında mağdur olan vatandaşlarımıza da şefkat elimizi en müşfik şekilde uzatacağız. Terör sebebiyle ellerinde tek bir bavulla yollara düşen insanlarımızın, haftalardır dükkanlarını açamayan esnafımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Onları namerde muhtaç etmeyiz, onları namerdin insafına da terk etmeyiz. Türkiye'de öz yönetim, söz yönetim yok sadece ve sadece milli iradeyi bağlı milli yönetim var.

Çok tuzak kurdular ve zannettiler ki halk onlara destek verecek, vermediler. Türkiye'de öz yönetim, söz yönetim yok. Türkiye'de 1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi sadece ve sadece milli iradeye bağlı milli yönetim var. Tüm bu millet, bu milli yönetimin sahibidir. Kimse farklı bir yönetim arayışı içine girmesin. Milli iradeye dayalı milli yönetim içinde herkes Meclis'te istediğini söyler, herkes özgürce demokratik siyaseti yapar ama kimse bu milletten almadığı bir hakkı kullanamaz. 

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.