"Bizimkiler Erken Kepenk İndirdiler...! KA-PA-LI-YIZ!"

"Bizimkiler Erken Kepenk İndirdiler...! KA-PA-LI-YIZ!"

Çadır Tiyatrosunu andıran Toplu Sözleşme Masasından yansıyan söz ve görüntüler oldukça ilginçti..!

BİZİMKİLER ERKEN KEPENK İNDİRDİLER ..! KA -PA -LI -YIZ ...!

Çadır Tiyatrosunu andıran Toplu Sözleşme Masasından yansıyan söz ve görüntüler oldukça ilginçti..!

Bizim iktidar beslemesi Memnun-Sen’in yöneticileri, her zaman olduğu gibi yine memurları ve Türk Milletini kendilerine güldürdüler.
Önce masayla hiç alakası olmayan 15 Temmuz ihanetine gündeme getirdiler. Daha sonra Memur ve Memur Emeklileri için artış taleplerini, AKP'nin kuruluşunun 16. yılına atfen bu oranda zam talep ettiler ve oldukça komik duruma düştüler.

Dahası Hükümetin yüzde 3+3 teklifine, yarışma programında yarışmacılara oy veren "jüri üyeleri" gibi önceden hazırladıkları “Bu Teklife KAPALIYIZ " yazılı Levhaları kaldırdılar ..! Yani ciddiyetten uzak ve ilkesiz bir yaklaşımla, masayı sulandırdılar.

Toplu Sözleşme görüşmeleri başlamadan önce de Memnun-Sen Yöneticileri tarafından, “Bizden fedakarlık yapmamız beklenmemeli, biz 15 Temmuz'da cadde ve sokaklara çıkarak gereğini yaptık..! Şimdi sıra Hükümette... Bize bir JEST yapmalı..." açıklaması gelmiş, memurların haklı taleplerini dile getirmek yerine, Hükümetten 15 Temmuz jesti bekleyen ilginç bir Sendikal anlayış tezahür etmiştir. Yani üyelerinin hakkını ve hukukunu savunamayan, rica-minnet iş yapmaya çalışan bir Konfederasyonun, Toplu Sözleşme Masasını sulandırmaya çalışması, kendileri için oldukça normal bir durumdur. Fakat Türkiye Kamu-Sen böyle bir ciddiyetsizliği asla kabul edemez.

Şuan Toplu Sözleşme Görüşmelerinin tıkanması üzerine, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un yaptığı "birlikte İş Bırakma eylemi yapalım" teklifine ise bu güne kadar cevap vermeyerek, bir anlamda "İŞ BIRAKMA EYLEMİNE DE KAPALI " olduklarını gösterdiler.

Sormak lazım bu muhteremlere,

NEYE AÇIKSINIZ? HER ŞEYE KAPALIYSANIZ NİYE ÇIKTINIZ BU YOLA?

Madem adam! gibi Sendikacılık yapacak yüreğiniz yok, neden milyonların hayalleri ile oynadınız? Umutlarını yıktınız ve emeklerini zayi ettiniz..!

Biz size boşuna "Memnun -Sen" ya da iktidar yamaması “Sarı Sendikamsı Yapı” demiyoruz. Çünkü bu yakıştırmaları hücrelerinize kadar hak ediyorsunuz..!

Buradan bir kez daha söyleyeyim; Anlaşılan o ki, iktidar memurları yine hayal kırıklığına uğratacak… İlk tekliflerinin üzerine geçmişte yaptıkları gibi yüzde 1 yada yüzde yarımşar artış yapıp görüşmeleri sonlandıracaklar..!

Bu defa Memnun-Sen, göz boyamak ya da “dostlar alış verişte görsün” anlayışı içinde, kamu görevlileri hakem kuruluna başvuracaktır.
Bilindiği gibi 2010 yılında; Kısmi Anayasa Değişikliği Referandumunda bu muhteremler! Türkiye'nin dört bir yanında; AKP'nin "Anayasa Değişikliğine Evet” Mitinglerine katılarak destek vermişlerdi. Hem de öyle böyle bir destek değil..! Miting alanlarına astıkları "Nikahımızda bile böyle heyecanlı EVET demedik" pankartları ile adeta kendilerinden geçmişlerdi.

İşte destek verdikleri Anayasa değişikliği sayesinde, Hükümet ağırlıklı bir Kamu Görevlileri Hakem Kurulu oluşturulmuştur. Böylece memur ve memur emeklilerine büyük bir tuzak kurulmasına sebep olmuşlar ve memurları Hükümetin vicdanına terk etmişlerdi..! O gün Türkiye Kamu-Sen'in Anayasa Değişikliği paketine karşı çıkmasını ise kınamışlardı..! Her zaman olduğu gibi bizim haklılığımız bir kez daha tescillenmişti..! O günden bu yana Memnun-Sen bu ağır vebalin sorumluluğunu sırtında taşımaktadır…

Aynı Referandum öncesi FETÖ ve yandaşları da, Malum-Sen gibi coşkulu bir şekilde bu Anayasa değişikliğine destek vermişler, Pensilvanya’daki hain, "mezardakileri de çıkarın oy kullansın" diye haber salmıştı…! Yani gayri ahlaki her yola girin, yeter ki bu Anayasa Değişikliği gerçekleşsin demişti.

Bugün 5 Milyona yakın memur ve memur emeklisinin çektiği sıkıntılar; AKP, FETÖ ve Memnun-Sen'in iş birliği ile yapılan 2010 yılı Kısmi Anayasa Değişikliği Referandumunun bir eseridir.

Söz konusu Anayasa Değişikliği ile "Bağımsız Uzlaşma Kurulunun" yerine Hükümet ağırlıklı "Kamu Görevlileri Hakem kurulu" mevzuatımıza girmiştir. Bu kurul 11 kişiden olmakta olup; 6 tanesi Hükümet, 5 tanesi de Sendikalar tarafından belirlenmektedir.

Diğer yandan Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun taraflı olduğu tecrübe ile sabittir. 2013 yılında Türkiye Kamu-Sen 3 Yetkili Sendikası ile Toplu Sözleşmede uzlaşmaya varamamış ve Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna Gitmiştir. Biz başvurunca Malum –Sen’de bizi takip etmiş onlarda hakeme başvurmuştu. Sonunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 7/4 oy çokluğu ile Hükümetin teklifini onaylamış, bizim artış talebimizi reddetmişti..! Biz 6/5 ret beklerken Memur-Sen'in Temsilcisi üyede Hükümet lehine oy kullanarak, Memnun-Sen’i memnun etmiş, bizi haklı çıkarmıştı…!

Sözün özü Memur ve Memur Emeklilerinin bugün yaşadıkları sıkıntıların sorumlusu, 2010 yılı Kısmi Anayasa Değişikliğine destek veren Malum-Sen'in Yöneticileridir. Bu gün hala bu Sendikamsı yapıya üye olarak desteğini sürdürenler, böylece kendi ayaklarına kurşun sıkmışlardır..! Sadece kendilerinin değil, aynı zamanda Malum-Sen'e üye olmayan Memur ve Memur Emeklilerinin hak kayıplarına da sebep olmuşlardır ..!

Fahrettin Yokuş

Türk Büro-Sen Genel Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.