Bodrum ve Datça'da deprem sonrası son durum

Bodrum ve Datça'da deprem sonrası son durum

Bodrum açıklarında meydana gelen ve vatandaşlara büyük endişe yaşatan deprem sonrasında sarsıntıyı en şiddetli biçimde hisseden iki turizm merkezi Bodrum ve Datça'nın belediye başkanları önemli açıklamalarda bulundu.

Banu ŞEN

Muğla açıklarında meydana gelen depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Bodrum'un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hurriyet.com.tr'ye çok şiddetli bir sarsıntı meydana geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bize gelen herhangi bir kötü durum yok. İnşallah da olmaz. Şu an bilgileri topluyoruz" dedi.

Kocadon, CNN Türk'te yaptığı açıklamada ise ufak çaplı bir iki tane yangın çıktığını, elektrik kesintilerinin yaşandığını ancak can kaybı ve yaralanma başvurusunun hastanelere olmadığını söyledi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise depremi şiddetli bir şekilde yaşadıklarını, vatandaşların korkuyla sokaklara çıktığını belirtti. Uçar Datça genelinde ilk gelen bilgilere göre can kayı ve yaralanma bulunmadığını belirtti.

KOCADON: TOPRAK KAYMASI VE YOL ÇÖKMESİ OLDU ÇOL CİDDİ HASAR BİLGİSİ ÇOK ŞÜKÜR YOK

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yeni gelen bilgileri Hürriyet ile paylaştı: "Çok şükür şu ana kadar gelen bir can kaybı bilgisi yok. Sadece Yalıçiftlik tarafında toprak kayması ve yok çökmesi meydana geldi. Bir de Akyarlar'da ufak çaplı makilik alanda yangın oldu. Elektrik kesintisinin nedeni de bir elektrik direğinin devrilmesinden kaynaklandı."

MUĞLA VALİSİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

CNN Türk canlı yayınında konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek: "Tüm ilçelerimize ulaştık. Herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu.

MUĞLA BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK, DUVARLAR YIKILDI, TRAFOLAR YANDI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise şu açıklamayı yaptı:

"Şu anda tüm ekiplerimiz dolaşıyor. Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefet duvar yıkıkları bilgisi alıyoruz. Üzücü olan bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu. Onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi. Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgiler Seydikemer'den Bodrum'a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var. Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkımı söz konusu.

BODRUM DEVLET HASTANESİ'NİN ACİL SERVİSİ BOŞALTILDI

İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi.

Bu arada Bodrum'da birçok binanın yanısıra Devlet Hastanesi'nin acil servisi bölümünün duvarında da çatlaklar meydana geldi. Bunun üzerine acil servisteki hastalar bahçelere taşındı. Bodrum'da trafolarda meydana gelenh hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet'te ise dev dalgalar oluştuğu ve sahile vurduğu öne sürüldü.

BODRUM'DA TRAFİK SIKIŞTI

Deprem sonrası yaşanan panik havasıyla beraber çok sayıda tatilci Bodrum'dan ayrılmak için araçlarına binerek yola çıktılar. Ancak bu durum Bodrum'da trafiğin kısa sürede sıkışmasına neden oldu.

FACEBOOK'TAN GÜVENLİK BUTONU

Facebook, Bodrum'da meydana gelen şiddetli depremin ardından 'Güvenlik Butonu' uygulamasını devreye soktu.

MARMARİSLİLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Ege Denizi'nde, Gökova Körfezi merkezli saat 01.31'de gerçekleşen deprem Marmaris'te de hissedildi. Birçok vatandaş ve turist kaldıkları yerleri terk edip sokaklara döküldü.

İlk gelen bilgilere göre, depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Mamaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, "Şu anda ilçede güvenlik güçlerimiz sokak sokak geziyor. Herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Devlet olarak teyakkuz halindeyiz" dedi.

MİLAS'TA 10 KİŞİ YARALANDI

Milas'ta da şiddetli hissedilen depremin ardından vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Deprem de can ve mal kaybı olmadığı bildirilirken, yaklaşık 10 vatandaşın panikle balkondan atlaması sonucu yaralandığı öğrenildi.

Meydana gelen artçı depremler Milas'ta da hissedilmeye devam ediyor.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.