Bolu'da cemaatin okul ve dershaneleri mühürlendi

Bolu'da cemaatin okul ve dershaneleri mühürlendi

Bolu Belediyesi, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen okul ve dershaneleri dün mühürledi.

Ergenekon'un ve 17 Aralık'ın savcısı Zekeriya Öz'ün düz savcı olarak atandığı Bolu'da, belediye ilk kez yapılan bir uygulamayla eğitim kurumlarının önüne binanın neden mühürlendiğini belirten tabela astı.

RUHSATSIZ BİNALARI DENETLERKEN MÜHÜRLENDİ

Bolu Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz, ruhsatsız binaları denetlemek zorunda olduklarını, cemaate yönelik bir girişim olmadığını söyledi. Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün Karaçayır Mahallesi'nde bulunan ve 7 yıldır hizmet veren Özel Bolu Fatih Yumurcak Dünyası Anaokulu’nu mühürledi.

TABELA ASILDI

Bolu Belediyesi’nin anaokuluna kiraladığı kendisine ait binanın yola bakan kısmına, projeye aykırı değişiklik yapıldığı gerekçesiyle ’Bu bina projeye aykırı imalat yapılması nedeniyle belediyemizce mühürlenmiştir. Belediye sosyal hizmet alanı olarak Bolu halkına hizmet etmeye devam edecektir’ yazılı tabela asıldı. Ekipler daha sonra aynı mahallede Ali Rıza Tekemen Caddesi üzerinde 15 yıldır faaliyet gösteren Anafen Dershanesi’ni mühürledi. Ekipler dershanenin caddeye bakan bölümüne binanın ruhsatsız olduğunu belirten tabela koydular.

FATİH KOLEJİ DE MÜHÜRLENDİ

TEM Otoyolu Paşaköy turnikeleri girişinde bulunan ve geçen yıl eğitim öğretime açılan 16 derslikli Fatih Koleji ile D-100 Karayolu Paşaköy mevkiinde bulunan aynı koleje ait bina da projeye aykırı imalatlar olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Bir günde cemaate yakınlığıyla bilinen eğitim kurumlarının mühürlenmesi dikkati çekti. Yaz tatili nedeniyle eğitim kurumlarında öğrenci bulunmadığı bildirildi.

"EĞER RUHSATSIZ BİNALARA İZİN VERİRSEK SUÇ İŞLEMİŞ OLURUZ"

Cemaate yakın eğitim kurumlarının mühürlenmesi gibi bir çalışmanın içerisinde olamayacaklarını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şunları söyledi;

"Belediyeler devlet kuruluşlarıdır. Ruhsatsız binaları Ahmet’e ya da Mehmet’e ait diye bakmadan denetlemek ve ona göre işlem yapmak durumundayız. Eğer ruhsatsız binalara izin verirsek suç işlemiş oluruz. Dershane deprem şartlarında yapılmış prefabrik bir binadır. Bolu’da depremden sonra yapılan prefabrik binaları adım adım yıkıyoruz. Gülen cemaatine yönelik bir girişimmiş gibi algılanırsa bu yanlış olur. Sadece zoraki olarak oraya doğru çekmek olarak algılanır.

"TESADÜF OLUŞTURMAK İÇİN KİMSE BİR GAYRET İÇERİSİNDE DEĞİL"

İlla tesadüf oluşturmak için hiçkimse bir gayret içerisinde değil. Her kim şehirde yaşıyorsa, her kimin şehirde bir binası varsa belediyenin ruhsat şartlarına göre o binanın olması lazım. O şartlara uygun değilse uygun hale gelmesi lazım."

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.