Bu hafta havalar nasıl olacak, haritalı

Bu hafta havalar nasıl olacak, haritalı

Sıcaklıkların ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Aydın, Muğla, Denizli, Ordu, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Antalya'nın batısının iç kesimleri, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğleden sonra Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Antalya'nın batısının iç kesimleri, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan, yerel dolu yağışı vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.