Bu hafta kar var mı? 5 günlük (Haritalı) hava durumu

Bu hafta kar var mı? 5 günlük (Haritalı) hava durumu

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava durumuna göre yurdun büyük bir bölümü kar yağışına teslim olacak. Peki hangi şehirlerde kar yağacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağacak mı? İşte beş günlük haritalı hava durumu raporu

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Soğuk havayla birlikte, özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri yurdun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak zamanla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor.

Meteoroloji, Kıyı Ege ve Marmara Bölgesi’nde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu, ani sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyardı.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Kar yağışının başlayacağı tarih İstanbul'da merakla bekleniyor. Yağışların başlamasıyla birlikte şehrin akışında yaşanacak problemler endişeyle beklenirken, öğrencilerin kar tatili merakı her sene olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, soğuk hava dalgasının 27 Kasım Pazar günü başlayacağı, 29 Kasım Salı günü ise kuzeybatıdan gelecek olan soğuk havanın, vatandaşları ikinci bir etkiye daha maruz bırakacağı aktarıldı. İstanbul'daki kar yağışının ise 30 Kasım Çarşamba günü yağmurla karışık olacağı bildirildi.

28-kasım-hava-durumu

 

29-kasım-hava-durumu

30-KASIM-hava-durumu.jpg

01-ARALIK-HAVA-DURUMU

 

02-ARALIK-CUMA-HAVA-DURUMU

 

ÇARŞAMBA, PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Çarşamba ve perşembe günleri ise kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. Hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmesi gerektiği kaydedildi.Çarşamba günü Ankara, Sivas, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Niğde, Aksaray, Afyonkarahisar, Ardahan, Kastamonu, Çankırı, Niğde, Karaman, Isparta gibi çok sayıda ilde kar yağışı görülecek. İstanbul'da ise salı günü karla karışık yağmur görülebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.