Bu kampanya tutacak

Gazze gazamız şahlanarak sürüyor.

Can kayıplarımız düşmanla kıyaslanamayacak boyutta olmasına rağmen bunu söyleyebiliyorum. Müslümanlardan ölenlerin birer şehit olduğunu düşünürsek ölümlerin de birer kayıp olarak değerlendirilemeyeceğini bilmemiz gerekiyor.

Şehitler ölmez. Şehadet nebilikten sonra en büyük lütfu ilahidir. Son peygamber gelmiş ve görevini tamamlayarak gitmiştir. İnsanlar artık yeni bir peygamberin gelmeyeceğine iman ettiklerinden dolayı nübüvvete değil şehadete talip olmayı yeğliyorlar. Zaten nübüvvet te istemekle değil Yüce Mevla’nın tayiniyle oluyordu. 

Bu bakımdan Gazze Şehitleri, ümmetin kayıpları değil tam aksine kazananlar sınıfında yer alanlardır. Direnişin şehitlerinin sayısı artarken bu durumu bir şahlanış olarak değerlendirmeyi bu bilinçle yaptım.

Esas kaybedenler ise batılın safında yer alıp Hakkın temsilcilerine adavet duyguları içinde geberip giden Siyonistlerdir.

Her türlü imkânlarımızla direnişin yanında olduk/olmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız süreci bir şuurlanma süreci olarak değerlendirmemiz gerekiyor.

Özellikle çadır devletlerin vahşete seyirci kalması Türkiye olarak işimizi zorlaştırsa da bir bakıma işi ciddi tutmamıza da vesile oluyor. Bu yüzden zulme rıza göstermemek adına çok yönlü çalışmalar yapmamız gerekiyor.

Aslında tüm faaliyetlerimizi “dua” şemsiyesi altında ifade edebiliriz. Direnişi desteklemek adına yaptığımız ve devam edeceğimiz bütün etkinlikler fiili dua kapsamındadır. Malum bir de kavli dua safhası var, onu da unutmayacağız.

Bu yazımda bahsetmeye çalışacağım konu Coca Cola boykotumuzdur.

Bir zamanlar bu memleket bir cola zengini idi. Sayarsak Pepci Cola, Coca Cola, RC Cola, Biksi Cola, Kıristal Kola, Cola Turka gibi markalar dükkân raflarında yerlerini almışlardı. Sonradan bunlara abdestli kapitalistlerin ZemZem Cola ve Mekke Cola’sı da karışacaktı ama nedense onlar ilan edilmesine rağmen piyasaya çıkamadılar.

***

 

Daha iyi tanımak için Coca Cola’yı Wikipedia’den okuyalım:

Coca Cola ilk olarak eczanelerde ilaç olarak kullanılmıştır. Daha sonra içeriğindeki bazı maddeler değiştirilerek içecek olarak popülerleşmiştir. İçeriğinde yedi gizli madde bulunmaktadır. Dünyada bu maddeleri sadece iki kişi bilmekte ve bu maddeler bir kâğıtta yazılı olarak bir bankanın kasasında muhafaza edilmektedir. Ortalama olarak dünyada saniyede sekiz bin kutu Coca Cola tüketildiği saptanmıştır.

1892 yılında şu anki ismini alıp anonim şirkete çevrilmiş ve Coca-Cola adıyla piyasaya çıkardığı içecek, kola 1895 yılına gelindiğinde Amerika'nın tüm eyaletlerinde satılmaya başlamıştır.

Dünyanın taşınabilir su kaynaklarının %25'i The Coca-Cola Company'e aittir. 

 

Coca-Cola markası, 1964 yılında Has ailesinin girişimiyle Türkiye'ye gelmiş ve ilk yatırımlarını İstanbul ve Marmara bölgesinde gerçekleştirmiştir. Bu tarihte, İstanbul Meşrubat Sanayii Anonim Şirketi'ni 3,5 milyon liralık sermaye ile kurmuştur.

1996'ya gelindiğinde Anadolu Endüstri Holding Coca-Cola İçecek'in ortağı olmuş ve 1997'de 35 milyon dolarlık yatırımla, Çorlu'da 1 dolum tesisi hizmete sokulmuştur.

Bunlarda diğer ürünleri:

·         Coca-Cola

·         Sprite

·         Fanta

·         Cappy

·         Nestea

·         Powerade

·         Schweppes

·         SenSun

·         Burn

·         Damla Su

·         Coca-Cola Light

·         Coca-Cola Zero

·         Doğadan bitki çayları

·         Fuse Tea

 

Gelinen noktaya kolay gelmedik. Halkımız bu işin ekonomik boyutu olmadan başarılı olamayacağımızı anladı. Bu anlayışı geliştirmemiz gerekiyor. Konuyla ilgili afişler işyerlerine, arabalara asılmalı.

İnanıyorum ki bu sefer bu kampanya tutacak ve bunu başka kampanyalar takip edecek.

Coca Cola ile birlikte yan ürünlerini de almıyoruz-satmıyoruz ve içmiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.