Bu kursu bitirenlere 800 TL ek ders

Bu kursu bitirenlere 800 TL ek ders

MEB, ‘Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi’ başlığıyla, farklı branşlardan öğretmenlerin yararlanacağı kurs başlattı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre;

MEB, ‘Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi’ başlığıyla, farklı branşlardan öğretmenlerin yararlanacağı kurs başlattı. Kursu bitiren öğretmenler aylık 800 TL ek ders ücreti alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi başlığıyla, farklı branşlardan öğretmenlerin yararlanacağı bir kurs başlattı. Farklı branşlardan öğretmenler, kursu bitirdikten sonra aylık 800 TL ek ders ücreti alacaklar. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevini yapacak öğretmenler, okullarda var olan ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanlarında bu görevi yürütecekler.

Görevlendirilen öğretmenlerin yerine ücretli veya başka bir öğretmen talep etme yoluna ise gidilmeyecek.

Uzmanları boşta

Kursu tamamlayan öğretmenler, Fatih Projesi kapsamında kurulan bilişim teknolojileri destekli sınıflar ve bu sınıfların amacına uygun bir şekilde kullanılması , kullanıma hazır ve işler durumda tutulması konusunda düzenlemeler yapacak. Ancak açılan hizmet içi eğitim kursu, ülkemizde 10 bin atanamayan bilişim teknolojileri öğretmenini isyan ettirdi. Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği Başkanı Burcu Yılmaz, farklı branşlardaki öğretmenlere verilen kursla ilgili olarak, “Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği teknik servis boyutuna ulaştı. Gerçek bilişim teknolojileri eğitimini alanlar şu an boş geziyor. Alan dışı bu işleri yürütüyorlar. “ dedi.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.