Bunu Yapan Memura 1239 TL Ek Ödeme

Bunu Yapan Memura 1239 TL Ek Ödeme

Bunu Yapan Memura 1239 TL Ek Ödeme

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelden iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlar, asıl görevlerinin yanı sıra kendi kurumlarında veya başka kurumlarda iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilebiliyor.

Asıl görevlerinin yanı sıra iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilenlere, bu görevlendirme nedeniyle ilave ödeme de yapılıyor.

İlgili düzenleme ne diyor?

6631 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan düzenlemeye göre;

-Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan işyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanı olma niteliğini haiz personel, gerekli belgeye sahip olmaları şartıyla asli görevlerinin yanında, belirlenen çalışma süresine riayet ederek çalışmakta oldukları kurumda veya ilgili personelin muvafakati ve üst yöneticinin onayı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebiliyor.

-Bu şekilde görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ilave ödeme yapılıyor. Ödemeyi, hizmet alan kurum yapıyor.

-Bu ödemeden damga vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılmıyor.

-Bu ödemenin yapılmasında, günlük mesai saatlerine bağlı kalmak kaydıyla, aylık toplam 80 saatten fazla olan görevlendirmeler dikkate alınmıyor.

İş güvenliği uzmanı memurlara yapılacak ödeme miktarı

Devlet memurlarının, kendi kurumlarında veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı uzmanı olarak görevlendirilmeleri durumunda, bu görevlendirme nedeniyle kendilerine ilave ödeme yapılacaktır.

Yapılan görevlendirme nedeniyle memurlara;

-Her saat için, 200 X Maaş Katsayısı tutarında brüt ödeme yapılır.

-Ayda en çok 80 saat için ödeme yapılır.

-Yapılan ödemeden sadece Damga Vergisi kesilir.

Buna göre 2015 yılı ilk altı ayında, iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilen Devlet memurları, görevlendirmenin her bir saati için net 15,74 TL ve ayda en çok net 1.259,30 TL ilave ödeme alabilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.