Bunun adı kazanım mı?

Bunun adı kazanım mı?

Yönetici ve rehber öğretmenlerin artırımlı ek ders ücretinden faydalanamayacak olması üzerine Eğitim Yöneticileri Sendikası tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Bilindiği gibi yetkili sendikalar ve hükümet arasında Mayıs ayında yapılan toplu görüşmeler sonucunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından bir tutanak tutulmuş ve alınan kararlara yetkili sendika tarafından imza atılmıştır. Ardından da eğitimciler için birçok kazanım elde edildiği ilan edilmiştir.

 Ancak bu kazanımların aslında bir kandırmaca olduğu zamanla ortaya çıkmaktadır. Örneğin yetkili sendika tarafından büyük bir kazanımmış gibi gösterilen Yüksek Lisans ve doktora yapanlara ödenecek %5 -%15 artırımlı ek dersin aslında bir yalan olduğu ortaya çıkmıştır. “Daha önceki yıllarda  yüksek lisans ve doktora yapanlar hiçbir ön şart aramadan % 25 ve %40 fazla ek ders almaktaydı,  5473 Sayılı kanunun 3. maddesinin (e) bendiyle getirilen düzenleme sonucu, alanında master ve doktora derecesini almış öğretmenlere %25-%40 ek ders ücreti ödemesi yapılmasına ilişkin uygulama kaldırılmıştı.”  Toplu Görüşme sonucu bu hakkı kısmen de olsa tekrar kazandığını iddia eden sendikanın aslında yanıldığı görülmektedir.

Çünkü Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da sadece fiilen girilen dersler için bu ödemenin yapılacağı belirtilmektedir.

Sonuçta fiilen derse girmez ise hiçbir yönetici ve rehber öğretmen bu haktan yararlanamayacaktır.  Ayrıca diğer öğretmenler de sınav görevi, belleticilik, hazırlık, planlama, kulüp, koordinatörlük, staj vb. çalışmalarından aldıkları ek dersler için bu haktan yararlanamayacaktır.

Yetkili sendika akademik kariyer yapmış eğitimcilerimizi bir kez daha hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu durum yönetici ve öğretmenlerimizin kelime oyunları ile kandırıldığını da göz önüne sermektedir. Maliye ve Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlıştan dönmeli, artırımlı ek dersten  derse girip girmediğine bakılmaksızın bütün eğitimciler yararlanmalıdır.

 Sendikamız yapılan haksız uygulamaları her zaman gündeme getirerek eğitimcilerimizin sesi olmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

EYSEN GENEL MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.