Burdurlu Öğretmen'in projesine 224 öğretmen katıldı

Burdurlu Öğretmen'in projesine 224 öğretmen katıldı

Burdurlu Öğretmen Aksu'nun "Dünya Yeşeriyor Hayaller Gerçekleşiyor" projesine Türkiye ve yurt dışından 224 öğretmen katıldı.

Burdurlu öğretmen Cennet Aksu'nun, her öğrencinin diktiği fidanın büyüyeceği zaman diliminde hayallerinin gerçek olacağına ilişkin Avrupalı okullar için oluşturulmuş eTwinning portalı üzerinden paylaştığı "Dünya Yeşeriyor Hayaller Gerçekleşiyor" projesine Türkiye ve yurt dışından 224 öğretmen katıldı.

Karamanlı ilçesindeki Devrim İlkokulunda görev yapan öğretmen Aksu'nun hazırladığı proje kapsamında, öğrenciler sınıflarda oluşturulan hayal kutusuna en çok sahip olmak istedikleri hayallerini yazdıkları notları atıyor.

Öğretmenler de okul bahçesine ya da kentin uygun alanlarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan temin ettikleri fidanları dikiyor. Bu fidanlar yeşermeye başladığında da öğretmenler, hayal kutularından çektikleri notlarda yazan öğrenci hayallerini kişisel imkanlarını da kullanarak valilik ve kaymakamlıklar aracılığıyla gerçekleştirmeye çalışıyor.

Cennet öğretmenin internet üzerinden yönettiği projeyle Türkiye ve dünyadaki 206 farklı okulda 224 öğretmenle binlerce çocuğa hem çevre bilinci aşılanıyor hem de onların hayallerine kavuşması sağlanıyor.

Projenin koordinatörü 36 yaşında 2 çocuk annesi 13 yıllık öğretmen Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Ocak'ta projelerinin onaylandığını, bu fikri de öğrencilerinin hayallerine gerçekleştiren bir öğretmen olma hayalinin doğurduğunu dile getirdi.

7 ülkeden 13 okul katılıyor

Aksu, yurt dışından 13 okulun katıldığı projeye okulların ve öğretmenlerin gönüllü olduğunu, herhangi bir maddi beklentilerinin bulunmadığını vurguladı.

Türkiye'nin birçok yerinde görev yaptığını, çok sayıda öğrenciye okuma yazma öğrettiğini belirten Aksu, şöyle dedi:

"Öğrencilerimi mutlu etmek için yaptığım şeyleri daha da genişleterek Türkiye çapında bir projeye dönüştüreyim dedim. Başlangıçta '81 İlde Yeşeren Hayallerde El Eleyiz' projesini kurdum, daha sonra projem uluslararası hale geldi. Avrupa'dan ve dünyanın diğer bölgelerinden toplam 7 ülkeden 13 okul katıldı. Projeye katılan diğer öğretmen arkadaşlar da benimle aynı fikirde. Onlar da çocukları mutlu etmek istiyorlar, hayallerini gerçekleştirmek istiyorlar."

Projeye Azerbaycan, Arnavutluk, Tunus, Gürcistan, Polonya, Moldova ve Romanya'daki okullardan öğretmenlerin katıldığını vurgulayan Aksu, farklı okullardaki öğretmenlerle internetteki sayfa üzerinden haberleştiklerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.