Burger King, "at eti kullandık"

Burger King, "at eti kullandık"

Burger King tarafından yapılan açıklamada bazı ürünlerde at eti kullanıldığı kabul edildi

Burger King tarafından yapılan açıklamada  bazı ürünlerde at eti kullanıldığı kabul edildi

 

Channel 24'te yer alan habere göre, haftalarca süren tereddüt ve artan denetlemeler sonrasında,Burger King hamburgerlerinde ve Whopper menüde at eti olduğunu itiraf etti.

Burger King at eti kullandığını yalanlıyordu

Burger King uzun zamandır bu konudaki söylentileri ve suçlamaları kesin bir dille reddediyor ve iddiaların temeli olmadığını temin ediyordu. Ancak yapılan detaylı incelemelerden sonra, fast food zinciri testlerin doğru olmadığını itiraf etti ve müşterilerinden özür diledi.

Burger King, at etli hamburgerlerin İrlanda'da bulunan ve ABF Foods Group'un şirketlerinden Silvercrest adlı bir imalat şirketinde üretildiğini açıkladı. Aynı şirketin Tesco, Asda ve the Co-op'a at eti gönderdiğine inanılıyor.Şirketin bir yıl boyunca yasaklanmış malzemeler kullandığı iddia ediliyor.

Akşam'ın haberine göre; Burger King konuyla ilgili açıklamasında, "Silvercast'in Polonya'da izinsiz bir üreticiden ihraç ettiği bifteğin çok küçük bir yüzdesini almayı kararlaştırmıştık. Bu üretici yüzde yüz İngiliz ve İrlanda bifteğinden yapılmış köfte teslim edeceğine söz vermişti ama sözünü tutmadı. Silvercast'taki at etinin kaynağının Polonya'daki izinsiz üretici olduğunu ispatladık." ifadelerini kullandı.

Bur durumun kesinlikle kurallarına aykırı olduğunu vurgulayan Burger King, şirketle anlaşmalarını sona erdirdiğini duyurdu.

İngiltere'de 2013 yılında at eti kullanmıştı

Burger King 2013 yılında da İngiltere'de benzer olay yaşamış ve etlerine at eti karıştığını kabul etmişti. Tesco raflarında ortaya çıkan at eti skandalı ile Burger King'in İrlanda'da ürünlerine at eti karıştığını doğrulamıştı. Şirket bu skandalın ardından üretimini İrlanda'dan Almanya ve İtalya'ya kaydırma kararı almıştı.

Memurlar.Net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.