Bürokrasideki direnç yeni hükümet sistemiyle çözülecek

Bürokrasideki direnç yeni hükümet sistemiyle çözülecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman şikayet ettiği 'bürokratik vesayetin' yeni hükümet sistemi ile birlikte son bulacağına inandığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman şikayet ettiği 'bürokratik vesayetin' yeni hükümet sistemi ile birlikte son bulacağına inandığını söyledi.

Erdoğan, yeni hükümet sistemine ilişkin uyum düzenlemelerini hazırlamakla görevlendirilen 5 komisyonun başkanı ile önceki gün bir araya geldi. Komisyon Başkanı içişleri eski bakanı Efkan Ala, bürokrat ve büyükelçi atamaları, görevden alınmaları ve Cumhurbaşkanlığına bağlanacak kurumlarla ilgili sunum yaptı. Buna göre, bürokrat atamaları 'Cumhurbaşkanı tarafından atanacaklar, bakanlar tarafından atanacaklar ve kanun yolu ile atanacaklar' olmak üzere 3 ayrı başlıkta toplanıyor. Cumhurbaşkanı tarafından atanacak bürokratlar, bugünkü sistemdeki daire başkanı ve üstündeki kadrolardan oluşacak. İl müdürleri gibi daha alt statüdeki bürokratlar ise ilgili bakanlar tarafından atanacak.

Toplantıda, bazı AK Parti kurmayları bürokrasinin görev ve yetkileri belirlenirken, çerçevesinin iyi çizilmesi gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle ki, yetki mi kullanıyorlar yoksa egemenlik hakkını mı kendilerinde görüyorlar belli değil. Bunlara çok dikkat edilmesi lazım" diyen AK Parti kurmaylarına hak verdi. Erdoğan, "Bürokraside hala bir direnç var. Hala problem yaşıyoruz. Ne yaptıysak demokratikleşemediler" dedi.

Erdoğan toplantıda, büyükelçiliklere meslek dışından yapılan atamaların pozitif sonuçlarını gördüklerini söyledi. Büyükelçiliklerde yaşanan bazı problemlere de dikkat çeken Erdoğan, "Mesela Çin büyükelçiliğimizde sadece 4 kişi çalıyormuş. Almanya'da ise 91 personelimiz var. Bu dengesizlikler giderilmeli" dediği öğrenildi.

Yücel Kayaoğlu - Türkiye

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum