Bütün memurlara güvenlik soruşturması geliyor

Bütün memurlara güvenlik soruşturması geliyor

Bazı devlet memuru kadrolarına güvenlik soruşturması şartı geldi. İşte ayrıntılar...

...

Kamuya girişte bütün memurlara güvenlik soruşturması yapılacak

2016 yılının ilk 2014 KPSS puanıyla da son merkezi yerleştirme için tercihler devam ediyor. Bazı devlet memuru kadrolarına güvenlik soruşturması şartı geldi. İşte ayrıntılar...

Kamupersoneli.net sitesinin haberine göre 1 Temmuz’da bitecek tercih işlemlerinde bazı kadrolarda 7225 kodu (Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması) şartı da yer alıyor.


HANGİ BAKANLIKLARDA GÜVENLİK SORUŞTURMASI VAR?

KPSS 2016/1 Tercih Kılavuzunda belirtilen kadrolarda 374 kadro için 7225 şartı yer alıyor. Güvenlik soruşturması yapacak kurum ve atama yapılacak kadrolar şunlardır:

 

 

GÜVENLİK SORUŞTURMASINDA NELER ARAŞTIRILIYOR? 

Kamu kurumlarına atananlarla ilgili olarak; kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığı, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığı, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığı, ahlaki durumu, yabancılar ile ilgilisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi yapılır.

60 gün içinde soruşturma tamamlanır. Söz konusu araştırmada kimlik kontrolü, kimlik kayıtlarının doğruluk derecesi, uyrukluğu, geçmişte yabancı bir devletin uyrukluğuna girip girmediği, şeref ve haysiyetini ihlal edecek ve görevine yansıyacak şekilde kumara, uyuşturucuya, içkiye, paraya ve aşırı bir şekilde menfaatine düşkün olup olmadığı, ahlak ve adaba aykırı davranıp davranmadığı, sır saklama yeteneğinin olup olmadığı da araştırılıyor.

GÜVENLİK SORUŞTURMASINI TÜM KURUMLAR YAPACAK

Bundan sonraki dönemde tüm kurumlara alınacak personellerin işe başlatılmadan önce güvenlik soruşturmasından daha sıkı şekilde geçirilmesi bekleniyor. Özellikle terör bağlantısı olan kişiler, kamuya kesinlikle alınmayacak. Mevcut memurlar da kurum bazında soruşturmadan geçirilecek. Terör bağlantısı olan memurlar işten atılacaktır. Valilikler ve Emniyet mevcut memurlarla ilgili araştırma ve soruşturmalarına devam edecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum