Bütün sınavlar şaibeli hale geldi

Bütün sınavlar şaibeli hale geldi

3 ÖSYM çalışanın gözaltına alınmasının ardından bu durum tüm sınavları şaibeli hale geldi.

Yenişafak Gazetesi'nden Osman Özgan'ın haberine göre 2010 KPSS soruşturma dosyasındaki MASAK raporu yeni bir skandalı ortaya çıkardı.

Şaibeli olan ve tekrarlananı 2010-KPSS'de bütün soruları yapan bazı isimlerin, iki şüpheliye ait banka hesaplarına düzenli biçimde ödeme yaptıklarını belirledi. Ödemelerin izini süren uzmanlar, sözkonusu hesapların ÖSYM'de çalışan İbrahim K. ve İbrahim U.'ya ait olduğunu tespit etti. Ayrıca ÖSYM çalışanı Şule Ü.'ye ait hesaba da dolaylı olarak himmet parası yatırıldığı belirlendi. Raporda bazı zanlıların 902 bin lira ve 763 bin liralık havale trafiğine de yer verildi.

 

Gözaltına alınan 3 ismin, ÖSYM'nin 'kozmik odası' olarak bilinen soru hazırlama biriminde çalıştığı tespit edildi. Savcı Yücel Erkman'ın talimatı üzerine harekete geçen ekipler, hem ÖSYM'nin soru hazırlama birimine hem de şüphelilerin evlerine baskın düzenledi. ÖSYM soru hazırlama birimindeki bilgisayarlara incelenmek üzere el konuldu. Şüphelilerin evlerinde ise içerisinde bazı sınavlara ait soruların yeraldığı dijital veriler ile ajandalar bulundu.

Şüphelilerin ÖSYM'nin soru hazırlama biriminde çalışmaları nedeniyle, kurumun son 5 yılda yaptığı tüm sınavlar da şaibeli hale geldi. ÖSYM tarafından son 5 yılda yapılan tüm sınavlar da bu nedenle mercek altına aldı. Bu sınavlar arasında KPSS, ALES, YDS, DGS'nin aralarında bulunduğu askeri ve polis okulları sınavları ile neredeyse tüm devlet kurumlarının memur alım için şart koştuğu sınavlar yeralıyor.

 

Yenişafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum